Beeld © ANP

Vriendin Dave Mantel: 'Elke ochtend als ik opsta mis ik hem'

26 maart 2019 18:39

De vriendin van de op 1 december 2018 overleden acteur Dave Mantel, Dapheny Oosterwolde, praat in een exclusief interview met Grazia openhartig over haar grote liefde. "We gingen samen oud worden. Dat was het plan"

"Ik leer nu te leven zonder hem"

Vier maanden geleden overleed de voormalig GTST-acteur op 37-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Zijn vriendin Dapheny bleef alleen achter. En dat was niet het plan. Het stel dacht namelijk al aan kinderen, zo vertelt ze aan het blad. "Ons huis hadden we een jaar voor zijn overlijden gekocht. We hebben vijf maanden verbouwd. Dat had Dave beloofd: ‘Ik ga een huis voor je bouwen.’ En dat heeft hij gedaan."

De danseres kan nog altijd niet bevatten dat haar Dave er niet meer is. Door het verdriet weet ze dan ook vrij weinig over zijn laatste momenten. "Het enige wat ik nog helder heb, is de ambulancebroeder die voor me stond. ‘Gecondoleerd’, zei hij. De rest is een blur. Ik weet niet of ik heb gehuild of gegild of juist helemaal niks."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie en vrienden nemen afscheid van Dave Mantel

Hun laatste avond samen kan ze wél nog goed voor de geest halen. Aan Grazia vertelt ze hoe bijzonder deze laatste herinnering is. De twee hadden goed nieuws te horen gekregen, wat ze vierde met pasta in hun nieuwe keuken. "Een wijntje erbij. Lachen, plannen maken, gezellig samen zijn. Zo was het heel vaak. En dat had ik nog veel vaker gewild."

Hoewel zijn dood totaal onverwacht kwam, was ze wel goed voorbereid. De twee hadden het namelijk regelmatig over hoe het zou zijn als een van hen kwam te overlijden. Hoe moeilijk dat ook is, ze raadt het iedereen aan. "Dat is nu heel fijn, er is niets wat ik nog had moeten zeggen. Er is geen spijt. We zeiden elke dag hoeveel we van elkaar hielden. Soms zijn het niet de makkelijkste gesprekken, maar het is wel goed om te weten", biecht ze op. "We hebben het ook gehad over wat we voor de ander wensten als een van ons er niet meer zou zijn. Dave wilde boven alles dat ik gelukkig zou zijn. Dat mocht zeker met een ander als hij er niet meer zou zijn. Maar hoe dan? Ik denk niet dat hij zich realiseerde hoe hoog hij de lat heeft gelegd. Wat voor een geweldige, liefdevolle man hij was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Doodsoorzaak oud-GTST-acteur Dave Mantel bekend

Hoewel het inmiddels vier maanden geleden is, wordt het gemis er niet minder om. "Elke ochtend als ik opsta, mis ik hem. Als ik thuiskom, voordat ik in ons bed ga slapen... Dave is weg. Maar als ik heel eerlijk ben, is het nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen. Dat hij niet meer terugkomt."

Wat haar helpt zijn de mooie herinneringen van hen samen en de steun die ze krijgt van familie en vrienden. "Ze zeggen dat de pijn slijt, dat het minder wordt. Maar daar ben ik nog niet. Ik leer nu te leven zonder hem."

Het complete interview lees je vanaf nu in de nieuwe Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!