Willeke Alberti: 'Ik wil 103 worden'

27 maart 2019 07:54

Als het aan Willeke Alberti ligt dan heeft ze nog heel wat jaartjes te gaan. "Ik heb me voorgenomen om 103 te worden, dus voorlopig heb ik nog wel even", zegt de 74-jarige zangeres woensdag in De Telegraaf.

"Ik rook niet, drink weinig, eet gezond en probeer zo veel mogelijk te bewegen"

Willeke is zelf gezond, maar vindt het wel belangrijk om stil te staan bij gezondheid. Om die reden werkt ze mee aan het liveprogramma Geef om je hersenen waarin de Hersenstichting woensdagavond op NPO 1 aandacht vraagt voor onderzoek naar hersenaandoeningen. "Ik treed vaak op in verzorgingstehuizen, dus ik zie het veel om me heen. Voor mijn gevoel komt het steeds dichterbij, ik ben al 74...", licht ze haar medewerking aan de show toe. "Gelukkig heb ik net weer een uitgebreide gezondheidscheck gehad en hoef ik me nog nergens zorgen over te maken. Natuurlijk vergeet ik weleens waar ik mijn sleutels heb gelaten, maar dat had ik ook al toen ik 20 was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti plakt er nog een show achteraan

Zelf denkt de zangeres dat ze haar vitaliteit deels te danken heeft aan haar goede genen. "Verder train ik mijn geheugen elke dag door mijn oude en nieuwe repertoire te oefenen. Nog steeds sta ik moeiteloos twee uur te zingen zonder autocue." Ook leeft ze gematigd. "Ik rook niet, drink weinig, eet gezond en probeer zo veel mogelijk te bewegen."

Daarnaast denkt Willeke dat geluk erg belangrijk is voor een gezond bestaan. "Het intrigeert me hoe groot de impact is van verdriet, stress en eenzaamheid op de gezondheid. Ik probeer daarom heel bewust elke dag te genieten. Zoals André Hazes zingt: Leef alsof het je laatste dag is", zegt ze. "Het klinkt misschien heel truttig, maar dingen doen waar je blij van wordt: in mijn geval zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn kinderen en kleinkinderen. Een beetje liefde voor elkaar doet ook wonderen voor de gezondheid. Maar we zijn allemaal zo druk, dat het er vaak bij inschiet een ander te helpen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!