Beeld © Getty Images

Seizoen 5 Jane the Virgin van start

28 maart 2019 18:10

Gisteravond trapte Amerika af met het vijfde seizoen van Jane the Virgin. Ook in Nederland is de show een groot succes. Dit is alles wat we tot nu toe weten over het laatste seizoen van de telenovela.

Einde

Helaas is seizoen vijf tevens het laatste seizoen van de populaire show. Eerder kondigde hoofdrolspeelster Gina Rodriguez al aan dat ze klaar was met de rol van de onschuldige Jane. Later bevestigde ook The CW, waar de serie in Amerika wordt uitgezonden, dat het nieuwe seizoen inderdaad het slot is.

Mysterie

Als je het vierde seizoen van Jane en haar bijzondere familie al een groot mysterie vond, bereid je dan maar voor! Ook het huidige seizoen gaat ons weer versteld doen staan als we uitgaan van de trailer. Zo zijn de cliffhangers dit seizoen nóg spannender. En dat mag ook wel, want we hebben een heleboel vragen. Is Michael echt terug? Gaat Jane ondanks alles alsnog samenwonen met Rafael? En hoe zit het tussen Petra en Michael? To be continued...

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

'Jane The Virgin' is terug in de nieuwe Netflix-romcom

Michael

Hoewel de trailer dus doet vermoeden dat Michael weer helemaal de oude is, zou het volgens verschillende theorieën niet gaan om de 'echte' Michael. Het zou namelijk zo maar kunnen, gezien de geschiedenis van de show, dat het gaat om een kloon of geheime tweelingbroer. Lang wachten op het antwoord hoeven we niet, want bedenkster Jennie Snyder Urman heeft in een interview laten vallen dat we al in de eerste afleveringen erachter gaan komen wat er speelt. Spannend!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gina Rodriguez betaalt studieschuld af

Gina Rodriguez

Gina Rodriguez neemt dan misschien wel afscheid van haar personage Jane. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en daarom gaat ze nu regisseren. Eerder stond ze al achter de camera tijdens het vierde seizoen, en ook deze keer heeft ze weer plannen om de camera op te pakken. 

"Toen het er op aan kwam Jane, als de ster van de show, als een vrouw, als een Latina, te leiden, dacht ik: 'Ik moet zo correct komen dat ik niet kan worden ontkend.'" Ze noemt de show dan ook een "ongelooflijke ervaring."

Verteller

Met het einde in zicht gaan we er ook achterkomen wie de geheime verteller is van de show. Volgens Jennie weten we het voordat de laatste aflevering wordt uitgezonden. Volgens haar kunnen we het bijna wel raden, want gedurende de seizoenen zijn al regelmatig hints gevallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jane the Virgin seizoen 4 komt naar Netflix

Tijd

Verwacht dit keer geen grote sprong in de tijd. Het vijfde seizoen gaat namelijk meteen verder waar we gebleven waren in seizoen vier. "We gaan eigenlijk meteen verder vanaf het moment dat Jane wakker wordt nadat ze flauwgevallen is", heeft Jennie verteld. 

Jane the Virgin vertelt het verhaal van de religieuze Latina Jane met grote dromen. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer ze plotseling zwanger raakt via kunstmatige inseminatie. Er is alleen één onmisbaar detail: ze heeft nog nooit seks gehad! Haar moeder Xiomara, die al op jonge leeftijd zwanger werd van Jane, is bang dat Jane haar leven zal vergooien door de baby. Jane's traditionele religieuze Latina-grootmoeder, Alba, moedigt haar juist aan om haar hart te volgen. 

Wanneer het vijfde seizoen in Nederland te zien is, is niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!