Beeld © Instagram @brittdekker92

Dit zijn de kosten van Britt Dekkers Talpa-paard

01 april 2019 17:34

Met het nieuwe contract van Britt Dekker bij Talpa werd aangekondigd dat zij geen maandsalaris, maar een paard krijgt. Voor hoeveel de blondine binnen is gehengeld, is niet bekend. Maar één ding is zeker: John de Mol heeft diep in de buidel moeten tasten voor deze showpony.

Britt kondigde trots op Instagram de overeenkomst aan. "Welkom bij de familie, George", schreef ze bij de foto. Haar droompaard krijgt ze cadeau van haar nieuwe baas John de Mol. "Hij heeft mij gevraagd of ik een paar shows voor hem wil maken, en ik zei: als ik dit ga doen, geef me geen geld, maar geef me dit paard." Over het algemeen worden deze deals niet zo openlijk besproken, vooral niet wat de bedragen zouden zijn hiervan. Uiteraard wordt er wel gespeculeerd en naar schatting zou het paard zo'n vier ton waard zijn. Dit zijn echter niet de enige kosten van het edel dier. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Mol haalt Britt Dekker over met paard

De kosten van een paard kunnen zo hoog oplopen als de ruiter zelf wil, natuurlijk. Aangezien het een paard is dat heeft meegedaan aan dressuurwedstrijden in Spanje, waar de schimmel zelfs eerste is geworden met toenmalige rijder Annabelle Collins, zal dit niet meevallen. Deze ruiter is nummer 323 van de wereld, wat wel iets zegt over de waarde van Britts nieuwe paard George. Op het moment is de presentatrice de ruin aan het ophalen in Barcelona, maar wat kost zo'n paard nou echt?

Het is geen geheim dat een paard aardig wat knaken kost, maar ook daarna blijft het hoog oplopen. Bit Magazine had hun lezers gevraagd door te geven wat zij gemiddeld uitgeven per jaar aan hun lievelingsdier. De resultaten liepen behoorlijk uiteen, maar voor Britt zal kosten nog moeite gespaard worden. Daarom gaan we voor nu even uit van het hoogste bedrag dat gemeld wordt op de site van het paardenblad, namelijk een totaal van 15,380 euro. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker maakt megadeal met John de Mol

Dit bedrag wordt opgesplitst in tweeën. De terugkomende kosten, bestaande uit onder andere een hoefsmid, stalling en lessen, komen neer op zo'n twaalfduizend euro in een jaar. Voor de extra kosten moet rekening gehouden worden met zaken als benzinekosten, lidmaatschap aan een vereniging en inschrijfkosten van wedstrijden. Het uiteindelijke jaarsalaris van Britt komt dan dus neer op 415 duizend euro, als de geruchten kloppen over de kosten van het paard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!