Beeld © ANP

Barrie Stevens officieel Nederlander geworden

01 april 2019 18:32

Barrie Stevens is na 55 jaar officieel Nederlander geworden. De danser en choreograaf ontving maandagmiddag zijn Nederlandse paspoort tijdens een intieme huldigingsceremonie. De Brit besloot tot de naturalisatie “vanwege alle narigheid met de brexit”, vertelde hij maandag aan BuzzE.

"Ik voel me hier al zo lang thuis"

“Het is een bevestiging van het gelukkige gevoel dat ik hier al een halve eeuw ervaar”, aldus de 74-jarige Stevens. “Ik voel me hier al zo lang thuis en heb hier zo veel kansen gekregen die ik in mijn eigen land nooit kreeg.” De Brit viert de naturalisatie naar eigen zeggen maandagavond door het eten van een goede Hollandse maaltijd. “Ik ben dol op draadjesvlees en stamppot”, bekent hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden van Barrie Stevens in Goede Tijden, Slechte Tijden

De danser gaat komend seizoen voor het eerst solo de theaters in. Tijdens deze openhartige voorstelling zal Stevens nader ingaan op zijn besluit en zijn ervaringen met Nederland.

Het multitalent kwam als jonge Engelsman naar Nederland om als danser ‘het vak’ in te gaan. Hij werd wereldberoemd in Nederland dankzij de kreet 'vooral doorgaan!' die hij in de jaren tachtig en negentig bezigde als jurylid van de iconische Soundmixshow van Henny Huisman.

Verder oogstte hij veel roem in de jaren zestig dankzij zijn rol in de hitseries Ja zuster Nee zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en Ti-Ta Tovenaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!