Beeld © ANP

Joke Bruijs over afscheid GTST-familie

3 april 2019 16:33

Joke Bruijs kijkt met veel plezier terug op haar periode in Neerlands langslopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. Onlangs werd haar personage dood verklaard, maar als het aan de blondine ligt dan betekent dit nog lang niet het einde voor Maria.

"Veel leuker dan ik vooraf gedacht had"

Hoewel ze eind vorig jaar kortstondig weer even terug kroop in de rol van Maria, mocht het helaas niet zo zijn. "Na die nieuwe aanvraag van GTST hebben we de agenda's erbij gepakt en doorgegeven welke periode nog vrij was", laat Joke via haar management weten aan Privé. Er stond namelijk een theatertour gepland waardoor het voor de actrice vrijwel onmogelijk was om aan één stuk door te draaien. "Ervoor en erna zou wel kunnen."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Joke Bruijs gek op soapzoons Ferri Somogyi en Jan Kooijman

Voor haar comeback werd alles uit de kast gehaald, zo dook er zelfs een onbekende zoon op. Niets leek een glorieuze terugkeer nog in de weg te staan, totdat ze er plotseling achterkwam dat ze een aantal repetitieweken over het hoofd had gezien. "Zoiets schud je niet zomaar even uit je mouw zonder degelijke oefenperiode vooraf."

Ook vroeg het veel van de 67-jarige actrice. Zo moest ze elke ochtend om vijf uur op en was pas weer tegen achten thuis. "Weinig repeteren, maar hup, douwen. Met het concert erbij, was daar nu niet opnieuw tijd voor." En daarom moest ze met pijn in haar hart haar rol opgeven. "Dat verzin je toch niet? Die arme schatten hadden net allemaal nieuwe scènes voor me zitten schrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferri Somogyi verrast GTST-superfan ter ere van jubileum

Later terugkomen bleek geen optie. Toch kijkt ze met een fijn gevoel terug op de periode "dat toch maar mooi" op haar cv staat. "Veel leuker dan ik vooraf gedacht had."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!