Beeld © ANP

Nicolette Kluijver: 'Ik ben vertrouwen verloren in mijn lijf'

03 april 2019 21:03

Het is inmiddels twee jaar geleden, maar het houdt Nicolette Kluijver nog altijd in haar greep. De presentatrice had namelijk longkanker, maar is inmiddels weer helemaal schoon. Om dit te vieren is zij nu aanvoerder van Nederland Staat Op Tegen Kanker.

"Nu besef ik pas dat echt mis kan gaan"

Voor de bijzondere dag gaat Nicolette haar eigen longarts eren. Het is namelijk de bedoeling dat de mensen die meelopen een lint vormen. Ze dragen allemaal een foto met zich mee van iemand die speciaal is geweest tijdens hun strijd. Op 15 mei vindt het evenement plaats. "Die wond gaat helemaal open nu", vertelt de presentatrice over wat het met haar doet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver en man knokken voor hun huwelijk

“Het is een heel negatieve bladzijde in mijn leven", zegt de blondine over haar zware strijd. "Ik hoop dat ik nu het voor mezelf positief kan maken en hier iets goeds mee kan doen. Ik had ja gezegd en had meteen weer spijt, want het rakelt alles wel weer op." Het gaat een lastige dag worden voor de presentatrice, omdat ze het onderwerp normaal gesproken vermijdt. "Vooralsnog probeer ik zo min mogelijk geconfronteerd te worden met kanker." 

Het evenement bestaat al sinds 2010 en haalt geld op voor onderzoek naar de ziekte. Dit was een grote reden voor Nicolette om mee te doen. "Ze hadden me verteld hoeveel mensen vorig jaar lid zijn geworden door die actie." De aandacht die hiermee wordt gecreëerd is ook belangrijk voor haar, omdat ze nog altijd angstig is voor de ziekte. "Ik ben het vertrouwen verloren in mijn lijf. Hoe kan het nou dat ik op deze leeftijd zoiets ergs moet meemaken?" 

De afgelopen twee jaar heeft ze in een overlevingsstand doorgebracht. "Nu besef ik pas dat echt mis kan gaan", legt ze uit. Ook kleine verkoudheden slaan hard in. "Ik ben meteen in blinde paniek." Hoewel het een heftige tijd is geweest, kan ze het nu ook van een andere kant bekijken. "Het heeft ook iets positiefs gebracht. Ik ben dankbaarder, probeer echt meer te genieten van het leven en ik denk dat als ik dit niet had meegemaakt, ik veel sneller door het leven was gerold."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!