Beeld © Getty Images

Prins Harry over Fortnite: 'Zou verboden moeten worden'

05 april 2019 17:40

De Britse prins mag dan nog geen vader zijn, maar hij zit al goed in zijn rol. Harry vindt het spel Fortnite namelijk "gevaarlijk en verslavend" en wil het eigenlijk verbieden.

"Dat spel zou verboden moeten worden"

De prins trok eropuit om zich in te zetten voor mentale gezondheid in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor bezocht hij London YMCA, waar hij zijn ongezouten mening gaf over social media en spelletjes als Fortnite. Volgens de prins moet de populaire online game in zijn geheel worden verbannen. "Dat spel zou verboden moeten worden", zegt Harry over de megahit die wereldwijd meer dan 250 miljoen gebruikers telt.  

"Waarom zou je dat in je huis willen hebben?", ging de Hertog van Sussex verder. "Het is gemaakt om verslavend te zijn. Een verslaving waardoor je zo lang mogelijk achter een computerscherm blijft zitten. Het is zo onverantwoordelijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekijk hier de teaser van de nieuwe Harry & Meghan-film

Het spel ontvangt wel vaker kritiek, maar nooit zo publiekelijk vanuit het koningshuis. Fortnite is ook al vaak aangeklaagd, maar dan om heel andere redenen. Er zitten dansjes in het spel die geïnspireerd zijn door popcultuur. Artiesten zijn daar niet over te spreken en een enkeling heeft de game voor de rechter gesleept. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!