Halsey overwoog prostitutie toen ze dakloos was

8 april 2019 16:00

Het leven van zangeres Halsey had er heel anders uit kunnen zien als ze geen platencontract had gekregen. De 24-jarige zangeres onthulde tijdens een benefietevenement gericht op dakloosheid onder jongeren dat ze, toen ze zelf geen dak boven haar hoofd had, bereid was de prostitutie in te gaan om haar rekeningen te kunnen betalen.

"Een aantal omstandigheden zorgden ervoor dat ik in die positie verkeerde en dat kan echt iedereen overkomen"

"Toen ik als tiener in New York verbleef, waren mijn vrienden decoraties aan het uitzoeken voor hun studentenkamers", vertelt ze. "Terwijl ik aan het overwegen was of ik wel of niet seks met een vreemde zou moeten hebben zodat ik mijn volgende maaltijd zou kunnen betalen."

Volgens Halsey kan iedereen in zo'n situatie terechtkomen. "Het was niet omdat ik iets verkeerd had gedaan en het was niet omdat mijn ouders niet van me hielden, want ze hielden heel veel van me", zegt de zangeres, die door haar ouders uit huis werd gezet omdat ze stopte met school. "Maar een aantal omstandigheden zorgden ervoor dat ik in die positie verkeerde en dat kan echt iedereen overkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halsey en G-Eazy uit elkaar

Toen Halsey de baas van haar platenlabel Capitol Music Group ontmoette keerde het tij. "Toen ik hem leerde kennen had ik gek haar. Ik had een demo in mijn zak en ik had een grijze tas bij me", blikt ze terug. "Ik nam plaats in zijn kantoor en hij vroeg me: wat zit er in je tas? Ik keek hem strak aan en zei: dat is mijn huis."

De zangeres, die in 2015 haar debuutalbum uitbracht, zegt echter dat haar verhaal niet de motivatie moet zijn om dakloze jongeren te helpen. "We moeten niet helpen omdat we denken dat er een kans is dat ze beroemd worden. We moeten niet helpen omdat ze echt iets van zichzelf kunnen maken, want ze zijn nu al iets."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!