Beeld © Instagram @frankjansen070

Frank: 'Als ik te oud ben, mag Rogier zijn eigen leven leiden'

13 april 2019 16:37

Het stel is al bijna negentien jaar samen, maar hebben ook een leeftijdsverschil van bijna dertig jaar. Paleis voor een Prikkie-sterren Frank en Rogier gunnen elkaar bovenal het beste, ook als dat afzonderlijk van elkaar betekent.

"Houden van is ook loslaten..."

Al vanaf het begin van hun relatie is Frank duidelijk geweest: "Ik wil niet dat hij me ooit in een rolstoel duwt." De 73-jarige wil vooral dat Rogier doorgaat zonder hem. "Als ik te oud voor hem word, mag hij zijn eigen leven gaan leiden", licht hij toe aan tijdschrift Story. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank en Rogier gevraagd voor nieuw programma

Volgens Frank wordt hun leeftijdsverschil ook steeds duidelijker. "Ik ben 73 en heb niet meer de behoefte om uit gaan. Rogier wel. Hij danst rustig nog op kubussen in clubs." Dat is een beetje te veel van het goede voor hem. "Liever blijf ik thuis voor goede gesprekken met leeftijdsgenoten."

Maar er zijn geen problemen tussen de twee. "Die ruimte geven we elkaar ook", vertelt Frank. "We zijn ons ervan bewust dat we bijna dertig jaar schelen. Dat zei ik al bij onze eerste ontmoeting. Toen deed ik Rogier ook de belofte: Je gaat me nooit in een rolstoel duwen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank en Rogier kenden dader van inbraak

"We zijn nu negentien jaar samen en ik denk nog net zo over", gaat de 73-jarige verder. "Er komt een dag dat ik misschien verzorgd moet worden. Dat gaat Rogier niet doen. Dan neem ik een verpleegster in dienst.

Bovendien zijn er al wat kwalen waar Frank mee kampt. "Ik weet dat Rogier doodsbang is om mij te verliezen. Onlangs ben ik aan mijn hart geholpen. Ik had hartritmestoornissen en ben daarvoor behandeld. De cardioloog is echter nog niet tevreden en wil aanvullend onderzoek."

Frank merkt vooral dat zijn gezondheid achteruitgaat wanneer hij de honden uitlaat. "Daar moet een oorzaak voor zijn. Rogier wil daar liever niet over praten. Alsof het niet bestaat. Maar dat doet het wel. Ik ben daarin realistischer." Uiteindelijk wil Frank vooral dat Rogier alles uit het leven haalt. "Houden van is ook loslaten..."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!