Beeld © ANP

Ex Dean Saunders over mishandeling: ‘Zwanger van de trap gesmeten’

16 april 2019 15:02

Waarom blijf je bij een man die je slaat? Het is slechts één van de vragen die Jamie Faber beantwoordt in een openhartig interview in de nieuwe LINDA. Zij werd namelijk door haar ex-vriend Dean Saunders mishandeld en deelt nu haar verschrikkelijke verhaal.

"We moesten naar de eerste hulp om te laten checken of London nog leefde"

Volgens Jamie sloop het mishandelen er langzaam in. De eerste klap weet ze zich nog goed te herinneren. Dit gebeurde toen ze vier maanden zwanger was van haar zoontje London. Daarna werd het alleen maar erger en erger. Toen ze acht maanden zwanger was, smeet hij haar van de trap af. "We moesten naar de eerste hulp om te laten checken of London nog leefde."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Dean Saunders is veroordeeld tot 18 maanden celstraf

Nadat London werd geboren, stopte het huiselijk geweld niet. Zo werd Jamie met een loopkarretje van haar zoontje in elkaar gebeukt, net zolang tot ze bewusteloos op de grond lag. In de loop der tijd heeft ze heel wat botten gebroken. "Ik ben zo vaak met een smoes op de eerste hulp geweest dat zij het daar ook allemaal niet meer geloofden: Zo mevrouw Faber, bent u wéér van de trap gevallen?"

Uiteindelijk kwam ze in een blijf-van-mijn-lijf-huis terecht met London. Haar zoontje was op dat moment zes maanden oud. In diezelfde tijd lanceerde Jamie haar eigen schoenenlabel. Met speciale theaterschmink verhulde ze haar blauwe plekken en ging ze toch de deur uit.

Toen London bijna een jaar oud was, besloot Jamie dat het genoeg was. Ze deed aangifte en Dean werd gearresteerd. Op haar geheime adres, waar ze met London woonde, was ze doodsbang. Dean deed er alles aan om hen te vinden en in een wanhoopsdaad stak hij de auto van haar vader in de fik. Ze wist niet hoever Dean zou gaan en daarom besloot ze hem juist maar te benaderen. "Met het idee ‘keep your enemies close’ heb ik hem vervolgens opgebeld: Dean, wat wil je?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dean Saunders: Ik heb het niet gedaan

Ze spraken af bij haar thuis, omdat hij zijn zoon welterusten wilde wensen. Deans broer Ben zou met hem meegaan. Opnieuw mepte Dean haar tegen de grond. Knock-out en met een gebroken kaak.

Toch had deze verschrikkelijke confrontatie wel een klein voordeel. Nu had ze het bewijs dat ze nodig had om aangifte te doen tegen haar ex. In 2016 werd hij veroordeeld tot acht maanden cel. In 2018 werd dat in hoger beroep achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Momenteel zit hij in de laatste fase van zijn celstraf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dean Saunders haalt geld op voor 'wraakvader'

Wil je weten hoe het nu met Jamie en haar zoon London gaat? Je leest het hele interview in de nieuwe LINDA. Deze ligt woensdag 17 april in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!