Beeld © ANP

Monic Hendrickx worstelde met diepe angsten

17 april 2019 14:39

De 52-jarige Monic Hendrickx lijkt het allemaal te hebben: een glansrijke carrière, een gelukkig huwelijk, een mooie dochter… Toch werd de Penoza-ster geplaagd met een een paar vreselijke angsten, zo schrijft Privé.

"Zo'n lichaam dat aftakelt, is mijn grootste angst"

Lange tijd was Monic bang dat ze niet oud zou worden. “Mijn vader was 49 toen hij stierf aan kanker en mijn goede vriend Jeroen Willems kreeg op zijn vijftigste een hartstilstand,” vertelt ze in damesblad Nouveau, waarin ze ook onthult dat ze vorig jaar een goede vriendin van haar eigen leeftijd verloor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Film Monic Hendrickx in première op IFFR

“Zo’n lichaam dat aftakelt, is mijn grootste angst. Dat hele gevoel van onsterfelijkheid was bij mij al vroeg weg door mijn vader. Je leert gewoon door zoiets dat niets meer vanzelfsprekend is,” aldus de actrice. Gelukkig is deze angst verminderd, maar af en toe is ze nog wel bang. “Ik dacht toen ik de vijftig naderde dat ik in een lagere versnelling moest gaan leven. Ik dacht: Moet ik nu op de rem trappen, omdat mijn beste tijd voorbij is? Het lijkt wel of het wegvallen van dierbaren je bijna leert om dubbel te genieten. Ik kies steeds vaker voor de liefde, door de positieve dingen in het leven, de mooie dingen die ik voel, ook uit te spreken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rol voor Monic Hendrickx in nieuwe film Mijke de Jong

Haar beste tijd is bepaald nog niet voorbij. Zo is ze dolblij dat het eindelijk duidelijk is dat er een Penoza-film komt. Binnenkort beginnen de opnamen van de film, die vanaf eind november te zien zal zijn. Daarnaast schittert Monic in het najaar in een nieuwe misdaadserie, Grenslanders. In die reeks is de actrice weer lid van een criminele familie, deze keer een familie in Zeeuws-Vlaanderen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!