Beeld © ANP

Peter R. uit kritiek op giften voor Notre-Dame

17 april 2019 17:17

Peter R. de Vries heeft zo zijn bedenkingen bij giften voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Volgens de misdaadverslaggever kan het geld beter naar vluchtelingen.

"De kerk - het uiterlijk vertoon - is altijd belangrijker geweest dan de mens zelf..."

Op Twitter uit Peter zijn ongenoegen. Hij schrijft: "Als men net zo vrijgevig zou zijn voor de hongerende, vluchtende en onderdrukte mens als voor de Notre-Dame zou de wereld er anders uitzien. Dat is ook mijn bezwaar geweest tegen religie: de kerk - het uiterlijk vertoon - is altijd belangrijker geweest dan de mens zelf..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'Laatste woord Holleeder heel voorspelbaar'

Zijn uitgesproken mening kan rekenen op flink wat weerstand. "Das mooi, Peter", schrijft iemand. "Maar voor jou geldt net zo hard als voor velen hier (inclusief mijzelf) dat als je net zo veel geld aan hulpbehoevenden uitgaf als aan je auto dan zag de wereld er wellicht ook al anders uit...." En ander reageert: "Ik heb zoveel respect voor jou en weet je waarom: omdat je nooit moe wordt van jezelf dat word ik namelijk wel vaak van je."

Toch is niet iedereen tegen zijn standpunt. "Zo is het", is iemand het met hem eens. "700 miljoen euro in 24 uur moeiteloos bijeengebracht door tegen elkaar opbiedende super rijken (95% is toch belastingaftrekbaar en het streelt het ego om je naam op de lijst te zien), dan kan het opeens wel." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

André Rieu doneert enorme hoeveelheid staal aan Notre-Dame

Afgelopen maandag ging de majestueuze kathedraal voor een groot deel in vlammen op. Ook violist André Rieu was diep geschokt door de brand in de Notre-Dame in Parijs en besloot daarom 700 ton staal te doneren voor de wederopbouw. “Hiermee kan de steiger worden gemaakt voor de restauratie van de prachtige kerk", aldus de Limburgse muzikant.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!