Beeld © ANP

Renate: 'Ik wil gewoon echt alle mogelijkheden open houden'

18 april 2019 15:29

Renate Gerschtanowitz heeft deze week na zes jaar trouwe dienst afscheid genomen van Shownieuws. De presentatrice is klaar voor een nieuw avontuur. “Het is tijd voor wat anders”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

'Het is niet zo dat ik heel impulsief besloten heb om dan maar te zeggen: ik ga"

Renate maakte op 1 april bekend te gaan stoppen. "Ik ben van mening dat mijn mening zo leuk is, dat ik geen dingen moet doen waarvan ik denk: ‘Wat voegt het toe? En wat kan ik hier voor mezelf nog uithalen?'", vertelt ze aan ons. Ze heeft dan ook geen spijt van het feit dat ze het roer rigoureus heeft omgegooid "omdat je dan geforceerd na moet denken over dingen die misschien ook nog heel leuk zijn om te doen."

Een onzekere toekomst; aan de ene kant vindt ze dat ontzettend zwaar, maar aan de andere kant ook heel bevrijdend. "Ik heb mezelf nu echt belooft: neem je tijd, en ga kijken waar je blij en gelukkig van wordt.” Ze omarmt nu dan ook de rust. Maar rust is eigenlijk niet echt van toepassing: "Ik heb nu alweer allemaal dagen erbij waarin ik andere leuke dingen kan doen.” 

Toch vindt ze het wel fijn dat ze in het weekend nu lekker vrij is. “Maar ik heb het nooit ervaren als heel vervelend", praat ze over haar vorige werkgever.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Renate Gerschtanowitz weg bij Shownieuws

Uiteindelijk is het plan om weer te gaan werken, maar waar precies blijft nog een groot mysterie. Haar man, Winston, staat volledig achter haar en vindt haar beslissing ontzettend stoer. Toch blijft het een moeilijke, weloverwogen keuze. “Het is niet zo dat ik heel impulsief besloten heb om dan maar te zeggen: ik ga", vertelt de blondine.

Inmiddels werkt ze al bijna vierentwintig jaar, en is het tijd voor een frisse wind. Ze neemt nog niet voorgoed afscheid van televisie, maar denkt ook na over een online carrière. Ook een boek schrijven ligt nog in de toekomst. "Ik wil gewoon echt alle mogelijkheden open houden."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Winston en Renate krijgen geen genoeg van de kleine Obi

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!