Beeld © Getty Images

Vanessa Hudgens doet boekje open over relatie Zac Efron

23 april 2019 11:27

In hun High School Musical-tijd hadden Vanessa Hudgens en Zac Efron zowel in de film als in het echt een relatie. De actrice blikt nu terug op haar tijd met haar tegenspeler.

"Hij kon mij steunen, omdat hij hetzelfde meemaakte als ik" 

De 30-jarige actrice deed in de podcast Awards Chatter een boekje open over hoe "dankbaar" ze is voor die periode. De twee High School Musical-sterren werden beroemd uit het niets en daarom was het wel prettig om elkaar daarin te kunnen steunen. "Het gebeurde eigenlijk vanzelf", legt ze uit. "Ik ben nog altijd heel blij dat we toen een relatie hadden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe huiveringwekkende beelden van Zac Efron als Ted Bundy

Vanessa voelde namelijk enorm veel druk door het succes van de films en hoe groot het ineens was. "Het was een immens groot fenomeen en alle ogen waren op mij gericht. En het is gewoon een heel gek iets om te ervaren en door de relatie bleef ik stabiel en gegrond", gaat ze verder. "Hij kon mij steunen, omdat hij hetzelfde meemaakte als ik." 

Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn. Volgens Vanessa was het best ingewikkeld om een relatie te hebben met haar medespeler. "Ik herinner me dat we weleens ruzie hadden tijdens repetities en dat onze regisseur dan vroeg: 'Oh nee, gaat onze film nu stuklopen?'", legt ze uit. "Ik ben heel professioneel ingesteld, dus ik liet het voor wat het was en ging gewoon verder. En we hadden het opgelost. Ik denk dat die relatie me stabiel hield, omdat ik zo jong was." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanessa Hudgens gaat nog een kerstfilm maken voor Netflix

De Disney-sterren begonnen een jaar nadat de eerste film uitkwam met daten, maar de relatie liep vier jaar daarna stuk. Destijds vertelden ingewijden dat er "niets dramatisch" was gebeurd en dat geen van beiden een ander had. Intussen heeft Vanessa al jarenlang een relatie met acteur Austin Butler. Zac heeft meerdere relaties gehad en zou nu Olympisch zwemmer Sarah Bro aan de haak hebben geslagen.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!