Beeld © FHM

Katja Schuurman poedeltjenaakt voor FHM 500

23 april 2019 15:22

Het is weer voor het eerst dat de FHM een top 500 heeft gemaakt met de meest sexy vrouwen van Nederland. Er kan gestemd worden wie er in de lijst moet verschijnen, en om mee te dingen gaat de 44-jarige Katja Schuurman uit de kleren.

"Ik vind het niet meer spannend om uit de kleren te gaan"

De pikante fotoshoot is ook vastgelegd op beeld, waar we Katja naakt in bad zien. "Ik ben van mezelf niet echt preuts", vertelt de presentatrice in de video. "Ik vind het ook niet ongemakkelijk om uit de kleren te gaan." Ze legt ook uit dat het helpt als de fotograaf haar een goed gevoel geeft tijdens het maken van de foto's. Ook vriend Freek staat achter haar. "Hij vond dat ik deze fotoshoot absoluut moest doen. Hij vindt het leuk om met me te pronken, haha." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman viert haar verjaardag groots

"Eigenlijk was het geen optie dat ik nee zei", gaat ze verder. Katja werd in 2002 al verkozen door FHM als de Meest Sexy Vrouw van Nederland. Dat is alweer 17 jaar geleden en nu staat ze op 44-jarige leeftijd weer in het mannenblad. "Ik vind het wel een eer dat ik gevraagd ben. Daarnaast vind ik het ook mooi om te laten zien dat je sexy voelen niet ophoudt na je 40e. Eigenlijk het tegenovergestelde, want ik voel me veel zelfverzekerder dan toen ik twintig was.”

Het is ook niet meer zo spannend om in vol ornaat op de foto te gaan, meent Katja. "Nee, ik vind het niet meer spannend om uit de kleren te gaan", vertelt ze openhartig. "Behalve dat ik dan denk: een klein beetje sportschool zou geen kwaad kunnen. Het blijft altijd een beetje raar dat je in een klein broekje krioelt op een bed, terwijl er tien man om je heen staan, maar ik ben heel makkelijk met naakt." 

De stembussen zijn inmiddels geopend en de winnares kan dus gekozen worden voor de FHM 500. De verkiezing wordt bekendgemaakt op 22 mei tijdens een evenement in The Butcher Social Club in Amsterdam. Het nummer waar Katja in verschijnt ligt in mei in de schappen.