Beeld © ANP

Patricia Paay mag 83.000 euro houden: 'We zijn erg opgelucht'

24 april 2019 14:05

Patricia Paay mag in totaal 83.000 euro houden die ze van het bedrijf Osuro heeft gekregen. Volgens de rechtbank in Breda heeft het bedrijf onvoldoende aangetoond dat het geld niet als gift aan Paay was bedoeld. De diva laat aan RTL Boulevard weten dat ze door het dolle heen is.

"Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben"

Osuro gaf in de periode dat het bedrijf werd geleid door Patricia's goede vriend Rob Rijsbergen geld waarmee ze een auto aanschafte en waarmee rekeningen zijn betaald. Ook stuurde de zangeres facturen door die Osuro dan betaalde. In totaal gaat het om 93.000 euro. Het bedrijf probeerde nu aan te tonen dat het niet ging om giften, maar om leningen en dat Patricia dit bedrag dus terug moet betalen. De rechter heeft nu besloten dat ze 83.000 euro niet hoeft terug te betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beslag gelegd op woning Patricia Paay'

Patricia laat weten dat zij en haar man erg blij zijn. "Ik ben zo blij en opgelucht. Ik heb er nog kippenvel van." Ze vond het een enorme last op haar schouders en hield er zelfs slapeloze nachten aan over. "Dan werd ik wakker en had ik van die nerveuze vlinders in mijn buik." Patries vond het vreselijk "Zeker als je weet dat je niks fout hebt gedaan, dat het allemaal netjes is gegaan." Nu ze het goede nieuws heeft gehad dat ze de 83.000 euro niet hoeft terug te betalen, kijkt ze positief naar de toekomst. "Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben. Wij gaan er een drankje op drinken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Vlemmix en Patricia Paay begraven strijdbijl

Osuro krijgt nog wel de kans om aan te tonen dat een bedrag van 10.000 euro dat La Paay ontving een lening was en niet een gift. Volgens Osuro leende het bedrijf haar in 2015 10.000 euro en zou dat blijken uit de omschrijving bij de overboeking. Patricia ontkent dat het een lening betrof en stelt dat de toenmalige bestuurder van het bedrijf en vriend van de tv-persoonlijkheid haar financieel hielp.

Osuro heeft tot 8 mei om te laten weten hoe het de lening wil aantonen. De rechtbank beslist daarna over de verdere procedure.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!