Frans Bauer geen keus in verlaten NPO

1 mei 2019 15:36

Frans Bauer is vanaf oktober te zien bij RTL, waar hij in ieder geval een muziekprogramma en een reisprogramma gaat presenteren. Hoewel hij razend enthousiast is, was zijn verhuizing niet compleet vrijwillig, vertelt hij in Story.

"Begrijp me goed, ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij AVROTROS"

Na Caroline Tensen maakt ook Frans Bauer de overstapt naar RTL. "Begrijp me goed, ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij AVROTROS. Maar nu er vanuit de overheid steeds meer kritiek op amusumentsprogramma's komt, wist ik dat ik daar niet meer de programma's kon maken die ik graag wilde maken." De regering vindt dat de NPO geen groot amusement mag brengen en "daarom moest ik overstappen", aldus Frans.

De zanger vertelt aan het weekblad nog ontzettend veel ideeën te hebben. Eén van zijn grootste dromen is een eigen muziekshow. "Er is op televisie ontzettend weinig aandacht voor het Nederlandse lied en daar wil ik verandering in brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer houdt zijn politieke voorkeur liever voor zichzelf

Ook andere grote televisiebazen aasden op Frans, maar uiteindelijk is zijn keuze op RTL gevallen. Eén van de redenen daarvoor is het feit dat het team van zijn reallife soap ook bij RTL zit. Hij sluit een comeback dan ook niet uit. Al weet hij niet of zijn kinderen dit zien zitten... "De soap zal dan zeker een andere invulling krijgen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!