Maan en Kraantje Pappie vieren de vrijheid van Nederland

05 mei 2019 07:15

Nederland viert de vrijheid. In veertien steden door het hele land kan het publiek gratis naar bevrijdingsfestivals, waar een van de Ambassadeurs van de Vrijheid een optreden geeft. Dit jaar zijn Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt de uitverkorenen.

De rapper, zangeres en dj toeren langs de festivals in een defensiehelikopter om daar een muzikale boodschap over te brengen. Het thema dit jaar is ‘in vrijheid kiezen’.

Kraantje Pappie is te zien bij de festivals in Utrecht, Flevoland, Amsterdam, Friesland en Groningen. Sam Feldt in Gelderland, Haarlem, Brabant, Zuid-Holland en Den Haag. Maan treedt op in Overijssel, Drenthe, Zeeland en Limburg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maan wil oorlogsveteraan een podium geven

Dit jaar is in Flevoland de Nationale Viering van de bevrijding. Premier Rutte houdt een toespraak en ontsteekt om 13.00 uur het bevrijdingsvuur. Daarmee geeft hij het startsein voor de festivals in alle provincies. Na de opening zou Ali B. optreden, maar de rapper bleek later toch niet te kunnen. In plaats daarvan gaan de rappers Donnie en Joost de openingsact verzorgen.

Traditiegetrouw wordt Bevrijdingsdag afgesloten in de hoofdstad, met het 5 mei-concert op de Amstel. Jamai, Ruth Jacott, Lavinia Meijer en Michelle David treden op tijdens het jaarlijkse concert, waar de koning en koningin bij aanwezig zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!