Beeld © Instagram @rickpaul

WIDM-deelnemer Rick Paul vertelt over zijn 'roze' gezin

7 mei 2019 18:48

In de nieuwste L'Homo vertelt acteur Rick Paul van Mulligen openhartig over zijn 'roze' gezinnen. Het nieuwste nummer van het blad staat in het teken van regenbooggezinnen en die van de oud-Wie is de Mol-deelnemer is een bijzondere. Hij heeft een kind met zijn man René en vriendin Nina.

"Ko is een vrolijk kind dat opgroeit in een evenwichtig en liefdevol gezin"

De vierjarige Ko is het kindje van Rick Paul, René van Bakel en Nina de la Croix. Ze zijn alledrie de ouder van het jongetje en verdelen hun tijd met hem. Nina leerde het stel kennen via een soort speeddate voor homoseksuele ouders die een kind willen. "We hadden meteen een klik", vertelt de acteur. Zowel René als Rick Paul besloot spermadonor te worden. 

"René wilde altijd al kinderen, bij mij duurde het langer voor het tot me doordrong dat ik ook als homo vader kon worden", gaat Rick Paul verder. "René en ik wilden allebei spermadonor zijn, dat bevordert namelijk de vruchtbaarheid." Het duurde niet lang, na twee maanden was Nina al zwanger. "Vrienden en familie vonden het idee fantastisch, maar we kregen ook reacties dat het kindermishandeling was." Maar de kritiek die ze ontvangen zijn ze het niet mee eens. "Ko is een vrolijk kind dat opgroeit in een evenwichtig en liefdevol gezin", legt de acteur uit. "Zelf vindt hij het best sneu dat zijn vriendjes maar één papa hebben." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Rick Paul scoort rol in grote HBO-serie

Wie de biologische vader is, weten de mannen wel. "Er is geen twijfel mogelijk: met zijn donkere haren is Ko verwekt door René", zegt Rick Paul. "Nina en ik zijn voor de wet Ko’s ouders omdat de wet slechts twee ouders toestaat. Dat gaat hopelijk binnenkort veranderen naar vier. De opvoeding doen we fiftyfifty. Omdat we allemaal freelancers zijn is het gemakkelijk te organiseren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Molloten mogen meedenken over nieuw seizoen WIDM?

Hun opvoedstijl verschilt wel een beetje. "Nina is losser met Ko dan wij, wij zijn meer van de puzzels en verantwoord speelgoed", zegt de acteur. "Elke maand hebben we met Nina een apk’tje, zo noemen we dat. Dan bespreken we hoe het met Ko gaat, of er eventueel wederzijdse irritaties zijn en wanneer we met z’n allen op vakantie gaan." 

De nieuwe L'Homo ligt nu in de winkel. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!