Beeld © Getty Images

Uiterlijk Kim Kardashian kost een vermogen

11 mei 2019 12:12

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het liefje van Kanye West het een en het ander aan haar lichaam heeft laten verbouwen. Haar steeds groter wordende derrière en haar kapsel dat voortdurend verandert, bewijzen dat. En aan die transformaties hangt een aardig prijskaartje.

Hoe heeft de 38-jarige Kim Kardashian haar lichaam in de loop der jaren zo dramatisch kunnen veranderen. En, hoeveel zou ze ervoor hebben betaald? Enkele van de beste cosmetische chirurgen en experts uit het Verenigd Koninkrijk vertellen aan de Britse krant The Sun hoe diep de knappe vrouw in haar buidel zou hebben getast om alle veranderingen te bekostigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian helpt ex-gedetineerden met nieuwe start

Billen

De experts, die overigens niet met Kim hebben gewerkt, vertellen dat Kim vanaf 2010 ineens een groter achterwerk had op de rode loper. "Dit is bijna zeker rond de tijd van haar eerste vettransplantatie, waarschijnlijk met behulp van vet gezogen uit elders in haar lichaam", zegt dokter Urso-Baiarda.

Het jaar daarop kreeg Kims figuur zo veel belangstelling dat ze aanbood een röntgenfoto te maken in de realityshow Keeping Up With The Kardashians om te bewijzen dat ze geen implantaten had. Maar experts wijzen erop dat als ze haar eigen vet in haar achterste had laten pompen, het op een scan zou moeten verschijnen.

Een paar jaar later groeiden Kims billen nog steeds. "In 2012 gebeurt er iets vreemds met Kims achterwerk", zegt dokter Urso-Baiarda. "We zien niet alleen voor het eerst een breedtegroei, maar de bilplooi (de lijn tussen de bil en de dij) loopt schuin naar beneden en naar binnen. Ik vermoed dat dit komt omdat haar billen zijn verzwaard door vettransplantaties op een manier die niet van nature zou gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ZIEN: Kim Kardashian maakt zich klaar voor het Met Gala

Kim kreeg door het vele vet in haar billen cellulitis. Het jaar daarop leek Kim de omvang van haar kontje te laten verkleinen, met plastisch chirurg Anthony MacQuillan van Bristol's Spire Hospital die suggereerde dat ze liposuctie ook kon gebruiken om weer wat vet te verwijderen.

De experts schatten de totale uitgave van de transformatie van haar billen op zo'n 35.655 euro. Ka-ching!

Heupen

Terwijl haar billen groter zijn geworden, is Kims taille in de loop der jaren afgeslankt. Schoonheidsspecialiste Natalie Vo van The White Clinic in Londen suggereert dat niet-chirurgische lichaamsvormingsbehandelingen haar hebben geholpen om haar vorm te verbeteren.

Kim staat ook bekend om het gebruik van waisttrainers om haar een meer gedefinieerde vorm te geven - maar haar verschijning op het Met Gala deze week veroorzaakte nog steeds verhoogde wenkbrauwen. Er wordt dan ook gedacht dat Kim een rib heeft laten verwijderen. Kosten: 7400 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian maakt docu over gevangeniswerk

Neus

In 2007 was Kim alleen nog bekend als de beste vriendin en styliste van Paris Hilton. Haar fame groeide echter snel nadat haar sextape met Ray-J werd verspreid en de tv-show Keeping Up With The Kardashians werd gelanceerd. Tijd voor Kim om er ook fabulous uit te zien. Zo zou ze, ondanks haar ontkenningen, twee keer een neuscorrectie hebben ondergaan. Dokter Urso-Baiarda zegt: "Vroeger was er wat natuurlijke volheid aan het puntje van haar neus wat er goed uitzag voor haar", vertelt hij The Sun Online. "Ze had ook een lichte bult, maar die is later verdwenen. En bulten verdwijnen niet vanzelf." Kosten worden geschat op 18.500 euro!

Haarlijn

Kim is wel open en eerlijk over wat ze met haar haarlijn heeft gedaan. Het lijkt erop dat ze haar haarlijn heeft laten opheffen om haar voorhoofd er hoger uit te laten zien. Chirurg Ash Dutta van Aesthetic Beauty Centre zegt dat de afstand van de haarlijn tot de neusbrug idealiter ongeveer een derde van het gezicht moet zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian krijgt kritiek op figuur

Sinds 2008 zien we veranderingen van het haar. Ze gaf toe: "Ik heb jaren geleden mijn babyharen gelaserd, omdat mijn voorhoofd al die kleine babyhaartjes had." Kosten: 700 euro.

Lippen

Dokter Urso-Baiarda merkt op dat Kims lippen er in 2008 voller uitzien. "Op eerdere foto's lijkt Kim een van nature volle onderlip te hebben en haar bovenlip is ongeveer de helft van de hoogte", zegt hij. "Dat begint geleidelijk te veranderen, zodat ze een vergelijkbare hoogte krijgen."

In 2015 veranderen ze weer van vorm, met de deskundige erop wijzend dat Kims cupidoboog meer gedefinieerd is en natuurlijke rimpels op haar bovenlip zijn gladgestreken. Kosten: 2300 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'17 gevangenen vrij dankzij Kim Kardashian'

Gezicht

Dokter Urso-Baiarda vraagt zich af of de ster rond 2009 fillers had in haar wangen. "Over het algemeen geeft het haar ook een lichte verbetering aan haar jukbeenderen, waardoor ze er over het algemeen beter uitziet," zegt hij. In 2013 suggereert plastisch chirurg Anthony MacQuillan dat Kim 'subtiele veranderingen in de kaaklijn vertoont, waarschijnlijk door fillers'. Dokter Ash Dutta, die secretaris is van de British Association of Body Sculpting, is het ermee eens dat de kaaklijn van Kim in de loop der jaren duidelijker is geworden. Kosten: 4600 euro.

Borsten

Kim heeft altijd al een volle boezem gehad. Dokter Urso-Baiarda ziet amper verandering door de jaren heen. "Ze zou wel implantaten kunnen hebben, maar dan is het heel subtiel. Waarschijnlijk zou het dan een lift van de borsten zijn geweest." Anthony MacQuillan vraagt zich af of Kim na de bevallingen van haar kinderen haar borsten een boost heeft gegeven zodat ze er weer strak uitzien. Kosten: 11.600 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian krijgt megabedrag per Instagram post

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!