Beeld © ANP

Stapje terug heeft Enzo Knol goed gedaan

14 mei 2019 11:32

Enzo Knol geniet veel meer van het maken van zijn vlogs sinds hij dingen meer uit handen durft te geven. Dat vertelde de YouTube-ster op het festival van Cannes, waar hij zijn stembijdrage aan de nieuwe animatiefilm Angry Birds 2 kwam promoten.

"Mijn lifestyle is netto veel gezonder geworden"

Het is niet de eerste keer dat de YouTube-ster in Cannes is; vier jaar geleden kondigde de 26-jarige YouTuber zijn speelfilmdebuut Offline aan. In de komedie zou de hele samenleving ontwricht raken wanneer een cyberaanval het hele internet plat zou leggen. Enzo lacht bij de herinnering. “Het leek me echt een tof plan”, vertelt hij. “Er lag een concept, er lag een soort scenario. Maar het bleek toch niet goed te combineren met het vloggen. Bovendien ben ik geen ster in het uit het hoofd leren van mijn teksten.”

Sowieso werkte de twintiger in die periode veel te hard, blikt hij terug. “Ik maak nu zes jaar lang vlogs, en tot twee jaar geleden deed ik alles zelf. Het maken, monteren, de administratie. Ik maakte dagen van twintig uur en sliep wekenlang vier uur per nacht.” Op zijn natuurlijk energie en enthousiasme redde hij dat lange tijd. “Maar ik werd toch moe en prikkelbaar. Mijn vrienden en familie maakten zich echt zorgen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Enzo Knol neemt eigen munt in ontvangst

Inmiddels heeft de Drent een team om zich heen verzameld die hem veel werk uit handen neemt. Ook stopte hij recent met de game-vlogs die hij naast zijn dagelijkse bijdragen maakte. “Ik heb weer vaker tijd om naar mijn vrienden in Assen te gaan. Ik kan weer meer naar de bioscoop. Ik train drie keer per week met mijn PT. Ik ga elke maand jeu-de-boulen met mijn grootouders. Mijn lifestyle is netto veel gezonder geworden.”

Het aantal abonnees van zijn kanaal blijft groeien. De teller staat nu op 2,2 miljoen. “Natuurlijk word ik wel ouder”, legt hij uit. “Maar ik hou nog steeds van gekke, impulsieve, soms wat kinderlijke dingen. Sommige vlogs vinden jongere kijkers leuk, andere krijgen meer duimpjes van de volgers van het eerste uur.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Enzo Knol vindt eigen munt bizar

Enzo heeft voor zichzelf twee regels: de filmpjes moeten positief zijn en er moet wel iets gebéuren. Recent vroeg een politicus of de YouTuber een dagje in Den Haag wilde meelopen om te leren hoe het politieke leven in elkaar steekt. “Ik vond het heel tof dat ik door zo’n belangrijk persoon werd benaderd”, erkent hij. “Maar dat is niets voor mij. Ik weet zelf niet veel van politiek en ik weet ook dat het mijn volgers niet veel interesseert.”