Duncan Laurence, met naast hem de deelnemers uit Albanië en Malta. Beeld © ANP

Duncan Laurence bij bookmakers straatlengte voor op concurrenten

17 mei 2019 07:04

Het optreden van Duncan Laurence gisteravond in Tel Aviv was adembenemend, en dat is ook de bookmakers niet ontgaan.

De Nederlandse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival was voor de halve finale al favoriet bij de 'bookies', maar na zijn performance van gisteravond - waarmee hij met het nummer Arcade probleemloos de finale haalde - lijkt het er bijna op alsof Laurence wel moet winnen. 

Australië en Zweden

Bij de bookmakers staat Laurence met 42 procent stijf bovenaan. Nummer twee is Australië, dat met 12 procent een flinke achterstand heeft. Op nummer drie van de kanshebberslijst staat Zweden, met 8 procent.

Hosanna alom dus rond Duncan, maar er zijn ook mensen die een slag om de arm willen houden, blijkt uit deze tweet.

Zo blij

Laurence zelf was best te spreken over zijn optreden. "Ik was zo nerveus, ben zo blij", waren gisteravond laat zijn eerste woorden aan de wereldpers. Omdat de zanger vandaag alweer vroeg op moet, was er geen tijd voor een feestje.

Vanochtend wordt de vlaggenceremonie gerepeteerd. "Ik denk dat ik lekker m'n bed in duik, want ik ben hartstikke moe", aldus Duncan. "Dus ik ga slapen en morgen weer lekker repeteren!"

Zaterdag komt de Nederlander uit in het eerste deel van de finale, zo werd bepaald via een loting die Duncan zelf verrichtte. Hij zal als twaalfde het podium opkomen, in een blokje tussen Cyprus en Griekenland. Malta, dat donderdag als laatste land doorging naar de finale, opent het Songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Duncan Laurence viert nog geen feest: 'Weer lekker repeteren!'

Bekijk hier zijn reactie vlak na het optreden. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!