Beeld © ANP

Willeke Alberti zou songfestival in Nederland geweldig vinden

18 mei 2019 09:26

Willeke Alberti lijkt het geweldig als Nederland volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag organiseren. "Het zou een fantastische reclame zijn voor ons land als het Eurovisiesongfestival naar ons toe komt. Het biedt zoveel kansen", zegt de zangeres, die zelf in 1994 meedeed aan het liedjesspektakel, in De Telegraaf.

Alberti vindt de belangstelling die bij het internationale evenement komt kijken een fijne bijkomstigheid. "Als we het mogen organiseren, staan we twee weken lang volop in de internationale schijnwerpers met ons mooie land. De hele wereld weet dat het bij jou wordt gehouden. Dat is onbetaalbaar. Die kans mogen we nooit voorbij laten gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote droom komt uit voor Willeke Alberti

De zangeres snapt niet dat er mensen zijn zeuren over de kosten van de organisatie. "Er wordt in Nederland zo snel geklaagd dat het 'van onze belastingcenten' wordt betaald. Als je er zo tegenaan kijkt, zal het je niet gauw lukken om van het leven te genieten. Er gaan zoveel mooie dingen verloren. Sommigen lijken dat niet te willen zien in Nederland."

Alberti hoopt dan ook dat Duncan Laurence er zaterdagavond met de overwinning vandoor gaat. "Duncan is een heerlijke zanger en het nummer is fantastisch. En het is een mooi, puur mens. Ik gun het hem zo. En ik gun het ons allemaal. Want het is toch heerlijk om met z'n allen een trots gevoel te hebben?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence behaalt record nummer 1

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!