Beeld © ANP

Ex Kjeld Nuis in tranen door relatiegeruchten

22 mei 2019 11:20

Hoewel Kjeld Nuis eerder bekend stond om zijn uitzinnig goede schaatstijden, gaat het de laatste tijd nog meer weinig over sport. Meer bekend is hij vanwege de break-up met Jill, de moeder van zijn zoontje. "Op privévlak is het nog steeds een pittige tijd", vertelt de schaatser aan VIVA.

"Ik vind het leuk om met iemand mijn leven te kunnen delen en ik geloof echt nog wel in de liefde"

Het was een seizoen met hoge pieken en diepe dalen voor Kjeld Nuis. Op de valreep van 2018 maakte zijn ex Jill bekend dat ze niet langer meer een item waren. Iets wat de sporter liever nog even voor zichzelf had willen houden, zo vertrouwde hij destijds RTL Boulevard toe.

Inmiddels zou Kjeld het heel gezellig hebben met een nieuw liefje, Joy Beune. Al wil het stel niets bevestigen aan RTL Boulevard. De 19-jarige schaatster is een teamgenoot en er gaan al maanden geruchten dat de twee een relatie hebben. Hierover zegt hij nu in de VIVA: "Ik wil eerst alles met Jill achter de rug hebben. Elke keer als er over mij en Joy wordt gepraat of geschreven, is alles weer in rep en roer. Dan belt Jill me weer huilend op." Toch houdt hij het in het midden of hij en Joy echt een relatie hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Vermeende vriendin Kjeld Nuis hint weer op relatie

Aan het weekblad vertelt de tweevoudig Olympisch kampioen van PyeongChang dat hij het lastig vindt om hiermee om te gaan. "Al die mensen die daar wat van vinden… Pijnlijk, maar ik denk steeds makkelijker: ik doe toch waar ik zin in heb."

Lastiger vindt hij het voor zijn zoontje van tweeënhalf, Jax. "Het is verdrietig om hem op te halen en te brengen naar degene van wie je zo veel hebt gehouden. Naar het huis waar we samen woonden. Dat is super heftig, maar het was mijn eigen keuze", aldus Kjeld. Want het was de langebaanschaatser die de stekker uit de relatie trok. "Ik denk dat Jill lange tijd het gevoel heeft gehad dat ze in mijn schaduw leefde, alles ging volgens míjn plan. Als ik terugkwam van trainingskamp wilde zij leuke dingen doen, maar thuis moest ik trainen en rusten. Ze zei weleens dat ze liever had gehad dat ik caissière was in plaats van topsporter. De komende jaren wil ik alles op alles zetten voor het schaatsen en dat is moeilijk als je het idee hebt dat je partner altijd aan het wachten is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kjeld Nuis neemt zijn petje af voor ex Jill

Iets wat hij wel begrijpt: "Ik zou me ook ondergesneeuwd voelen als ik met iemand was die maar af en toe tijd voor mij heeft." Volgens de topman is het te makkelijk om te zeggen dat ze zijn levensstijl niet aankon, aangezien zij hem altijd gesteund heeft. "Maar we zijn er nog steeds niet over uit wie er gelijk heeft. We zitten nog midden in de afhandeling van onze breuk."

De aankomende tijd moet zijn privéleven even plaats maken voor sport. Zijn droom is namelijk om over drie jaar in China op de Olympische Spelen zijn titels verdedigen. Daarnaast staat ook het WK Afstanden in Salt Lake City op het menu. En dit hoopt hij niet alleen te doen. "Op het gebied van liefde zie ik mezelf met iemand samen. Ik vind het leuk om met iemand mijn leven te kunnen delen en ik geloof echt nog wel in de liefde."

Het hele interview lees je in de nieuwste editie van VIVA.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!