Beeld © ANP

GoT-ster Kit Harington in kliniek voor stress- en alcoholprobleem

28 mei 2019 23:42

Kit Harington heeft het moeilijk met het einde van Game of Thrones. De manager van de Game of Thrones-acteur bevestigt aan USA Today dat hij zich heeft laten opnemen in een kliniek omdat hij kampt met "persoonlijke problemen".

"Dat is wat hij op dit moment nodig heeft, rust"

De 32-jarige acteur, die acht seizoenen lang in de huid van Jon Snow kroop, zit volgens de bronnen al een paar weken in een luxe gezondheidskliniek in Connecticut. De Brit krijgt psychologische coaching, gedragstherapie en doet veel aan meditatie. Die aanpak moet hem helpen omgaan met stress en negatieve emoties.

"Kit heeft besloten een pauze in zijn schema te nemen en die te gebruiken om enige tijd in een kliniek te verblijven", zegt zijn manager. Ingewijden zeiden dinsdag dat de acteur erg worstelt met het einde van Game of Thrones en daarnaast een alcoholprobleem heeft. Zijn zegsvrouw doet echter geen uitspraken over de reden waarom Kit zich laat behandelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Game of Thrones-cast klaar met kritiek: 'Oprotten'

Volgens de ingewijden is Kit bijzonder geraakt door het einde van Game of Thrones. "Hij realiseerde zich: dit is het, dit is het einde", klapt een vriend van de acteur uit de school. "Ze hebben hier jarenlang zo hard aan gewerkt. Hij vroeg zich af: wat nu?"

De acteur zei vorige maand al dat hij de rol van Jon Snow erg zou gaan missen. "Mijn laatste draaidag voelde ik me prima, maar toen ik mijn laatste shots had gehad, begon ik een beetje te hyperventileren", vertelde Kit destijds. "Het was een overweldigend gevoel van opluchting en verdriet dat ik dit nooit meer zou doen."

Kit klopte aan bij de kliniek "voornamelijk voor stress en uitputting en ook voor alcoholproblemen". Zijn vrouw Rose Leslie, die eveneens in Game of Thrones speelde maar de serie al eerder moest verlaten, staat volledig achter Kit. "Ze is een buitengewone steun. Iedereen om hem heen wil dat hij rust krijgt. Dat is wat hij op dit moment nodig heeft, rust."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

GoT-fans opgelet: deze serie schijnt nog beter te zijn

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!