Beeld © Getty Images

Deze Hollywood-sterren zijn miljardair

04 juni 2019 17:09

Jay-Z is de allereerste miljardair onder rappers, blijkt uit informatie van Forbes. Maar bij wie uit Hollywood sluit de man van Beyoncé zich eigenlijk aan?

6. Jay-Z

Met een eigen vermogen van ongeveer één miljard staat de rapper op plaats zes in het lijstje. Als je daar het geld van vrouwlief Beyoncé bij optelt, kom je op een koele anderhalf miljard, volgens schattingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jay-Z als eerste rapper 1 miljard op de bank

5. Kylie Jenner

Ook Kylie komt op dit lijstje met een vermogen van één miljard. De jongste van het KarJenner-telg kreeg bakken met kritiek over zich heen, nadat ze werd uitgeroepen tot de jongste 'self-made' miljardair aller tijden. Haar vermogen heeft ze voornamelijk te danken aan haar enorm succesvolle make-upbedrijf Kylie Cosmetics, andere deals met bedrijven en de reality-serie die haar en haar familie beroemd heeft gemaakt. 

4. Michael Jordan

Deze voormalige NBA-prof zou een goede 1,7 miljard waard zijn. Michael is één van de meest succesvolle basketballers aller tijden en staat bekend om zijn rugnummer, 23. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner is nu 'professioneel vlogger'

3. Oprah Winfrey 

De vrouw achter de succesvolste dagelijkse talkshow aller tijden heeft zo'n 2,8 miljard dollar op haar naam staan. Gemiddeld keken er dagelijks zo'n 40 miljoen Amerikanen naar het programma. Daarnaast heeft Oprah haar eigen televisienetwerk, productiebedrijf en boekenclub, naast nog vele andere ondernemingen. 

2. Steven Spielberg

Deze regisseur heeft een titanisch vermogen van 3,7 miljard. Steven heeft zijn fortuin binnengesleept met zijn films Jaws, E.T., Schindler's List, Jurassic Park, Indiana Jones en natuurlijk de eerste Shrek. Met kaskraker na kaskraker heeft Steven zich weten op te krabbelen als de succesvolste regisseur van de tweede helft van de 20ste eeuw. Maar liefst acht van zijn films staan in de top 100 meest succesvolle films. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oprah Winfrey verrast scholieren met 500.000 dollar

1. George Lucas

Met een gigantisch vermogen van 4,8 miljard dollar staat regisseur George Lucas bovenaan de lijst van de rijkste Hollywood-sterren. Door zijn werk als bedenker en maker van álle Star Wars-films, hulp bij een aantal Indiana Jones-films én de klassieker Beverly Hills Cop hebben hem zijn fortuin opgeleverd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!