Beeld © ANP

Emile Ratelband wordt vader: 'Eind oktober is ze uitgerekend'

05 juni 2019 11:34

Emile Ratelband geeft de hoop niet op en heeft nog altijd zijn zinnen gezet op het vaderschap. En het lijkt hem eindelijk gegund! "Eind oktober word ik vader", vertelt hij aan weekblad Party.

"Als ik 98 ben, zijn die kinderen 28. Als ze het dan nog niet alleen kunnen, kan ik er ook niks aan doen"

Driemaal is scheepsrecht voor Emile. Na twee miskramen wil zijn draagmoeder tóch nog gaan voor een derde poging. Volgens het blad zou ze inmiddels zestien weken zwanger zijn van Emile. "Ik heb de eerste echofoto gezien. Mooi hoor, ik word er een beetje emotioneel van", jubelt de goeroe trots. 

In eerste instantie had hij het hoofdstuk afgesloten, maar het bleef kriebelen. Een derde poging bleek een schot in de roos. "Eind oktober is ze uitgerekend", aldus de daddy to be.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emile Ratelband niet in trek als aardbevingsgoeroe

Voor nu ziet alles er rooskleurig uit, maar Emile loopt geen risico. Zo wil hij een vruchtwaterpunctie laten doen om het syndroom van Down uit de sluiten en probeert hij stress uit de weg te gaan. Volgens Emile is dat namelijk de grote boosdoener achter de eerste miskramen. Volgens de mediapersoonlijkheid had zijn draagmoeder stress met haar ex, het bezoekrecht van haar kind én haar eigen gezondheid. En dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik heb haar gecoacht bij wat ze moest doen, en zo is het opgelost." 

Of de draagmoeder bij hem in huis komt worden, dat weet Emile nog niet. "Dat bepaal ik", laat hij weten aan Party. Wel heeft de draagmoeder recht om zijn kindje te bezoeken. "Ik doe ruimhartiger dan de overheid dat bij mij doet. Om het weekend mag ze het kindje hebben en dan breng en haal ik het", aldus Emile.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Emile Ratelband driftig op zoek naar levenselixer

Maar niet iedereen in zijn omgeving staat achter zijn plannen. "Mensen zeggen tegen mij dat ik geouwehoer krijg, dat ik om problemen vraag, dat ik straks moet knokken voor mijn kind, mocht ze het niet willen afstaan. Maar ik ben niet voor niets een positief denker, ik ga uit van het goede in de mensen, anders kan ik beter van een brug springen."

Men is vooral niet te spreken over dat Emile al 70 jaar is, al gelooft hij zelf niet in leeftijd. "Dan krijg je onzinverhalen als dat ik te jong zou sterven. Mensen spreken mij daarop aan, omdat de kinderen dan alleen achter zou blijven", vertelt hij openhartig. Maar zelf ziet hij daar het gevaar niet van in: "Ik ben nu 70, als het kind komt ben ik dat nog steeds, dus voordat ik overlijd als ik 98 ben, zijn die kinderen 28. Als ze het dan nog niet alleen kunnen, kan ik er ook niks aan doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emile Ratelband wordt 'aardbevingsgoeroe'

Emile spreekt in meervoud omdat hij ook nog een kindje wil van een tweede draagmoeder. Maar die poging is nog altijd niet succesvol. Hij staat dan ook open voor eventuele nieuwe draagmoeders, maar voor een relatie heeft hij op dit moment geen plaats. "Ik doe dat niet meer", sluit hij het interview af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!