Beeld © Grey's Anatomy

Ellen Pompeo: 'Ik wilde eigenlijk stoppen met Grey's Anatomy'

5 juni 2019 21:06

Al sinds het begin zit Ellen Pompeo in het ziekenhuisdrama, maar eigenlijk wilde ze haar Grey's Anatomy-stethoscoop lang geleden al ophangen. De actrice zag het einde al veel eerder aankomen.

"De eerste tien jaar van de show hadden we behoorlijk wat problemen, slecht gedrag, echt een giftige werkomgeving"

Ellen en de rest van de cast zitten middenin seizoen zestien van Grey's Anatomy en er komt zelfs een zeventiende seizoen aan. Maar er waren momenten waarop de actrice eigenlijk wilde stoppen met haar personage Meredith. "Er waren heel veel momenten", vertelt ze aan het blad Variety. "Ik wilde altijd stoppen in de jaren dat het niet kon. De eerste tien jaar van de show hadden we behoorlijk wat problemen, slecht gedrag, echt een giftige werkomgeving. Maar toen ik eenmaal kinderen kreeg, moest ik voor mijn familie blijven zorgen."

"Als veertigjarige ga ik nergens anders zoveel geld verdienen. Ik moet voor mijn kinderen zorgen", legt Ellen uit. "Maar na seizoen 10 waren er heel veel veranderingen in de serie. Het werd mijn doel om gelukkig en trots te zijn, omdat we zoveel al hadden doorstaan in die tien jaar van de show. Ik dacht alleen maar: Het kan niet zó geweldig zijn voor de kijkers en zó vreselijk achter de schermen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Er komen nóg twee seizoenen van Grey's Anatomy aan

Het vertrek van haar tv-echtgenoot gaf de doorslag. "We besloten het einde te herschrijven", aldus de actrice. "Daardoor bleef ik. Patrick Dempsey besloot te vertrekken in seizoen elf, waarna onze bazen dachten dat de serie niet verder kon zonder een mannelijke hoofdrol. Dus werd het mijn doel om het tegendeel te bewijzen."

Ook vertelde Ellen dat haar collega Patrick meer dan het dubbele betaald kreeg dan zij. "Ik had het niet eens door tot we begonnen aan seizoen drie." In het interview vertelt de actrice dat ze ooit probeerde een kleine vijfduizend meer te krijgen dan haar mannelijke tegenspeler, maar dat dat niet werd geaccepteerd. "Ze wilden het niet aan me geven. Het is mijn show; ik zou het meest betaald moeten krijgen. Ik denk dat ik voelde wat veel actrices voelden: Waarom zou ik weggaan om een man? Maar aan de andere kant: Ik ga me niet weg laten sturen door een man." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sandra Oh: 'Ik kom nooit meer terug in Grey's Anatomy'

In 2018 werd bekendgemaakt dat de actrice een nieuw contract had gekregen voor meerdere seizoenen. Hiermee zou ze een koele 20 miljoen dollar per jaar gaan verdienen en dat het contract vijf jaar zou lopen. Hiermee behaalde ze een record, omdat het totaal neerkomt op 100 miljoen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!