Patty Brard over haar 'nieuwe ik'

11 juni 2019 07:22

Patty Brard staat dichterbij zichzelf dan ze ooit heeft gedaan. “Ik denk dat ik heel dicht bij m’n gevoel zit op dit moment. Ik denk dat ‘de nieuwe ik’ een hele dikke laag olifantenhuid heeft verloren en dat verhalen hierdoor ook heel hard binnenkomen”, zegt de presentatrice voor de camera van het ANP.

Als iemand nu met mij praat dan komt ‘ie meteen binnen”

Door de gastric bypass die Patty vorig jaar onderging veranderde ze niet alleen van buiten. Ook van binnen maakt ze een proces door. “Je bent eigenlijk je schild kwijt. Als iemand nu met mij praat dan komt ‘ie meteen binnen.”

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patty Brard komt met restauratieprogramma

De 64-jarige presentatrice denkt dat ze nu in een fase van haar leven zit waarin ze ook meer openstaat om de problemen met haar familieleden aan te pakken. “Deze ‘nieuwe ik’ is tot alles bereid om alles op te lossen”, zegt ze. “Ik ben natuurlijk bereid tot alles als er maar geen camera bij is.”

In haar nieuwe TLC-programma Expeditie Schoonmoeder, dat vanaf donderdag te zien is, lossen schoonmoeders en schoonzonen- of dochters hun issues wél op voor de camera. Patty coacht ze hierbij en kan goed putten uit haar eigen ervaringen. “Ik vind het erg dat alles wat ik analytisch met deze mensen probeer te bereiken, ik nooit heb kunnen bereiken in mijn eigen familie. Maar aan de andere kant is dat waarschijnlijk ook de reden waarom ik dat als buitenstaander goed kan doen.”

Ook haar oprechte interesse in mensen helpt haar als coach. “Mensen intrigeren mij. Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd in hoe mensen in elkaar steken. Dat maakt ook dat ik een band met ze krijg.”

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ongelooflijk! Zo veel kilo is Patty Brard al kwijt

Patty hoopt dat kijkers van Expeditie Schoonmoeder wat opsteken van de kandidaten die op een onbewoond eiland aan hun issues werken. “Ik hoop dat ze zien dat het wel de moeite waard is dat ze dingen in perspectief blijven zien. Dat het het waard is dat je je meer in elkaar verdiept”, legt ze uit. “Er zitten een aantal tips in het programma verweven waarvan ik zeker weet dat mensen daar wat aan hebben.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!