Beeld © Netflix

Netflix komt met Pokémon GO-achtige Stranger Things-spel

13 juni 2019 15:05

Netflix lanceert in 2020 voor het eerst een app rondom één van hun meest succesvolle series: Stranger Things. Het zou vergelijkbaar moeten zijn met het Pokémon GO-spel, melden ingewijden.

"Thema's als vriendschap en het bovennatuurlijke komen natuurlijk ook naar boven"

Er komt een spel van Stranger Things! Volgens geruchten kunnen gebruikers door The Upside Down heen rennen, net als de personages in de serie. Hierbij zouden dagelijkse taken worden toegevoegd, maar moet je ook samenwerken met de andere personages om de monsters te kunnen verslaan. "Wij zijn enorm fan van Stranger Things en heel blij om met Netflix samen te werken om de serie tot leven te brengen in een mobiele game", vertelt de CEO van samenwerker Next Games Teemu Huuhtanen in een statement. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overleeft dit personage seizoen drie van Stranger Things?

"Ons doel is om het gevoel en de intensiteit van Stranger Things over te brengen. Thema's als vriendschap en het bovennatuurlijke komen natuurlijk ook naar boven", gaat de CEO verder. "Dit moeten we vertalen naar een spel voor op een mobiel apparaat." Bovendien is het aangekondigd dat ze gebruik willen maken van het internationale platform van Netflix, dus de game zal wereldwijd (en dus ook in Nederland!) verkrijgbaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-ster nieuwe gezicht Saint Laurent

Wanneer het spel gelanceerd wordt is nog onduidelijk. Maar seizoen drie van Stranger Things staat al wel op de planning. Vanaf 4 juli is de serie weer te zien op Netflix. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-actrice doet geniale Amy Winehouse-imitatie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!