Beeld © ANP

Getty Kaspers ziet Rotterdam als ideale stad voor songfestival

15 juni 2019 18:30

Getty Kaspers won 44 jaar geleden het Eurovisiesongfestival met het nummer Ding-a-Dong. Nu Duncan Laurence Getty van de troon heeft gestoten, zal het liedjesfestijn in Nederland gehouden worden. Volgens Kaspers moet niet Amsterdam het festival gaan organiseren maar juist Rotterdam, zo vertelt ze tegenover RTL Boulevard.

Volgens Getty is het belangrijk dat Nederland juist een andere stad dan Amsterdam laat zien. Ook vindt ze het belangrijk dat Nederland verdient aan het organiseren van het Eurovisiesongfestival en hoewel ze het Maastricht erg gunt, ziet ze liever niet dat de stad de organisatie opzich neemt. Als reden geeft ze hiervoor dat ze bang is dat Duitsland veel zal profiteren van alle bezoekers en dat hotels hierdoor gasten misloopt. Rotterdam is volgens haar uitermate geschikt om het Eurovisiesongfestival te organiseren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Getty Kaspers moet nog even wennen aan stokje overdragen

In totaal zijn er negen steden of regio's die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar. Dit zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht/Limburg, Arnhem, Breda, Den Bosch en Leeuwarden/Friesland. Andere steden die ook een poging willen wagen, kunnen nog een bidbook indienen. Uiterlijk 10 juli moeten alle voorstellen binnen zijn.

Onlangs hebben de kandidaten alle criteria gekregen waaraan moet worden voldaan. Steden worden onder andere beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. De organisatie wil de definitieve keuze van de gaststad in augustus bekendmaken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!