Beeld © ANP

Fajah op randje burn-out: 'Ik moest veel te veel van mezelf'

19 juni 2019 09:09

Een lingerielijn, drie succesvolle boeken, trainingsvideo’s, voedingssupplementen en eigen Killerbody-lekkernijen in de maak; Fajah Lourens flikt het allemaal. Maar niet zonder gevolgen. "Ik zat tegen een burn-out aan", vertelt ze openhartig in de nieuwste Grazia.

"Ik heb echt moeten leren om los te laten en minder hoge eisen aan mezelf te stellen"

Fajah houdt zo veel van haar werk, dat ze 24/7 met haar bedrijf bezig is. Een groot struikelblok voor de fitte vrouw, want al dat werken gaat ten koste van haar prachtige gezin en haar relaties. Ook met oog op haar eigen gezondheid moest ze ingrijpen en was gas terug doen. "Ik heb heel lang alles zelf willen doen en niets uit handen durven geven. Maar dat kan gewoon niet, want ik heb lang niet overal verstand van", vertelt ze eerlijk in het blad.

"Het is ook heel vermoeiend, ik zat een tijdje terug tegen een burn-out aan. Ik moest veel te veel van mezelf: mijn eigen bedrijf runnen, veel sporten, op mijn eten en drinken letten, een verbouwing regelen. Ik heb echt moeten leren om los te laten en minder hoge eisen aan mezelf te stellen. Het geeft niet als ik een keertje niet sport en ik hoef heus niet altijd perfect in shape te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens helemaal klaar met dickpics

Toch vindt ze het nog altijd lastig een goede balans te vinden, omdat ze haar werk met plezier doet. "Het grote nadeel als je zo veel van je werk houdt als ik, is dat je ook alleen maar met je bedrijf bezig bent", aldus Fajah. Maar ook daar heeft de alleskunner en oplossing voor. "Ik probeer daarom, als ik een relatie heb, tijdblokken in te delen, hoe onromantisch dat ook klinkt. Je moet echt ruimte in je agenda vrij maken en zeggen: de telefoons gaan nu weg, we praten niet meer over werk en zijn nu samen", vertelt ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Is dit de nieuwe liefde van Fajah Lourens?

Die 'methode' gebruikt ze ook met haar kinderen. Zo probeert ze haar tijd met zoon Shai zo bewust mogelijk in te delen. "Als ik weg moet voor mijn werk, probeer ik dat op andere momenten te compenseren. Ik probeer me er niet al te schuldig meer over te voelen, al blijft het natuurlijk altijd een worsteling, dat zal iedere werkende moeder wel herkennen", laat ze weten in het interview. 

Vooral als alleenstaande moeder vindt ze het lastig dat ze soms niet bij haar kinderen kan zijn door werkverplichtingen. Dat vervolgens ook social media zich ermee gaat bemoeien doet haar dan ook erg pijn. "Als mensen op Instagram dan riepen: ‘O, ben je nu weer op reis zonder je kinderen’, dan kon dat wel hard binnenkomen."

Lees het hele interview met Fajah nu in Grazia.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens kondigt Killerbody-lekkernijen aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!