Ex-HR-manager klaagt Harvey Weinstein aan

19 juni 2019 14:09

De gevallen filmproducent Harvey Weinstein heeft weer een aanklacht aan zijn broek hangen. Dit keer is een voormalig HR-manager van The Weinstein Company, dat Harvey heeft opgericht met zijn broer Bob, naar de rechter gestapt. De man beweert dat hij nog 450.000 dollar van de broers krijgt, meldt de New York Post op basis van juridische documenten.

Volgens de man, Frank Gil, had Harvey hem gevraagd te onderzoeken wie uit het bedrijf informatie had gelekt over beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Deze informatie vormde in 2017 de basis voor het artikel in The New York Times en was de aanleiding voor nog veel meer vrouwen om naar buiten te treden met hun verhaal. Frank deed onderzoek en kwam er naar eigen zeggen achter dat Bob en een andere directeur hierachter zaten. 

Toen Frank Harvey inlichtte werd hij geschorst en stapte hij een paar dagen later zelf op bij het bedrijf. De manager had echter wel een overeenkomst getekend waarin stond dat hij een ontslagvergoeding van 450.000 dollar zou krijgen, maar daarvan heeft hij nog geen cent ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

30 miljoen naar slachtoffers Harvey Weinstein

Harvey, die op borgtocht vrij is, wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Zelf blijft de producent bij hoog en laag volhouden onschuldig te zijn. In september wordt hij weer in de rechtbank verwacht voor een zaak die twee van de vrouwen tegen hem aanspanden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak Harvey Weinstein pas in september

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!