Beeld © Netflix

Jane the Virgin-actrice openhartig over depressie

19 juni 2019 16:12

Gina Rodriguez, de hoofdrolspeelster in Jane the Virgin, vertelt voor het eerst openhartig over haar strijd met haar depressie en angststoornis. In een interview vertelt de actrice dat ze al sinds haar zestiende ermee kampt.

"Ik was bang dat het de eerste keer zou dat ik zou zeggen: 'Ik kan niet meer'"

Tijdens een interview met de Kate Show vertelt Gina openlijk over haar ervaring met depressie. Het ontwikkelde zich rond haar zestiende en tijdens de opnames van het laatste seizoen van Jane the Virgin begon de actrice opnieuw last te krijgen van paniekaanvallen. "Wat bij mij een groot ding was, was het idee dat alles beter zou zijn zonder mij", vertelt Gina. "Dat het leven makkelijker zou zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oh nee! Spin-off Jane the Virgin gaat niet door

"Dat alle ellende zou verdwijnen, alle problemen", gaat Gina verder. "Dan zou ik niet kunnen falen of slagen. Dan zou al die druk in één keer wegvallen, dacht ik." De paniekaanvallen van de actrice werden zelfs zo erg tijdens de opnames van het laatste seizoen, dat ze op een gegeven moment moesten stoppen met filmen. "Ik kwam op een punt waarbij ik gewoon niet verder kon elke keer weer."

"En ik ben zo iemand die alleen maar denkt: 'Hier deal ik later wel mee. Ik pak het later wel aan. Ik zoek het later wel uit. Eerst moet dit afgerond worden'", legt Gina uit. "Ondertussen zit er een soort klein draakje in je hoofd." Het was een heftige periode voor de actrice. "Dit seizoen heb ik de productie voor het eerst stilgelegd. Het was een tumultueus seizoen en ik was bang dat het de eerste keer zou dat ik zou zeggen: 'Ik kan niet meer.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jane the Virgin-actrice Gina Rodriguez in het huwelijksbootje gestapt

De reden waarom de actrice nu voor het eerst dit verhaal vertelt, is om andere jonge vrouwen te steunen die met dezelfde problemen kampen. "Ik wil dat dit onderdeel is van het gesprek dat ik voer met jonge meiden", vertelt Gina. "Ik kan ze natuurlijk niet vertellen om gewoon naar buiten te gaan en hun dromen waar te maken en dan dat gevoel volledig links te laten liggen." 

Het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin wordt nu uitgezonden in de Verenigde Staten. Wanneer het nieuwe seizoen op de Nederlandse Netflix verschijnt is nog onduidelijk. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!