Beeld © Instagram @loizalamers

Loiza Lamers openhartig over pestverleden en toekomstplannen

20 juni 2019 15:55

Het leven van Loiza Lamers is een rollercoaster, en dat is altijd al zo geweest, blijkt uit haar nieuwste interview in JFK. Het transgender model heeft het niet altijd even makkelijk gehad, maar inmiddels heeft ze dat geaccepteerd.

"Ik moest vechten voor mijn plek, voor acceptatie, voor mijn positie. Daardoor ben ik wel echt een vechtertje geworden"

Loiza wist al van jongs af aan dat ze "anders was dan andere kinderen", vertelt ze in JFK. "Mijn ouders hebben dat ook al gemerkt toen ik nog maar heel klein was. Zij dachten: daar moeten we iets mee, we gaan met haar een traject in om te kijken wat er precies aan de hand is. Op mijn zevende ben ik echt in transitie gegaan en sindsdien ga ik als vrouw door het leven." Volgens het model heeft ze hier echt geluk mee gehad. "Ik ben de vrouw die ik vandaag ben door het snelle en adequate handelen van m’n ouders. Ze hebben nooit gedacht dat het een fase zou zijn of dat ik er wel overheen zou groeien. Door hun acceptatie is alles heel snel in gang gezet en kan ik het leven leiden zoals ik dat wilde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza Lamers is klaar voor eerste relatie

Het is niet altijd makkelijk geweest voor Loiza, vooral niet buiten haar gezin. "Er zijn nog steeds mensen die het niet willen accepteren en begrijpen. Als kind vond ik dat heel heftig, maar nu kan ik het beter relativeren en zeggen: het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Ik heb een pad gekozen dat niet makkelijk was. Ik moest vechten voor mijn plek, voor acceptatie, voor mijn positie. Daardoor ben ik wel echt een vechtertje geworden. En daardoor kan ik ook vechten voor de dingen die ik nu in het leven wil."

Een tijdje terug gaf Loiza ook toe geen kinderwens te hebben en dat dat mede te maken heeft met haar pestverleden. "Er komt natuurlijk nog iets anders bij kijken, namelijk dat ik geen kinderen kan krijgen van mezelf. Met die wetenschap ben ik opgegroeid, dus dat maakt het sowieso al minder makkelijk." Maar het model heeft nooit getwijfeld aan de keuze die ze als kind al maakte. "Geen seconde. Ik ben absoluut niet zelfverzekerd en er zijn genoeg momenten waarop ik denk: shit, waar ben ik mee bezig?", legt ze uit. "Dat is niet altijd makkelijk geweest, maar ik weet heel duidelijk dat ik dit wil en dat ik hiervoor moet gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza Lamers is vroeger zó gepest dat ze nu geen kinderen wil

Hoewel ze geen kinderen in haar toekomst ziet, lijkt een partner haar wel wat. Ook heeft ze al een idee van hoe die man eruit moet zien. "Ik val op ambitieuze types, want dat ben ik zelf ook", begint Loiza. "Ik moet vooral niet iemand hebben die denkt: ik blijf lekker thuis en word huisvader, ga jij maar lekker werken. En hij moet lang zijn, want ik ben zelf ook lang. M’n partner moet minimaal mijn lengte hebben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!