Sylvie Meis Beeld © ANP

Sylvie Meis: 'Ik had een eetstoornis en depressie in tienerjaren'

20 juni 2019 17:33

Sylvie Meis (41) deelt in haar column in de nieuwste Grazia dingen uit haar jeugd. Zo bekent de socialite in haar tienerjaren een eetstoornis gehad te hebben. Naast die eetstoornis, had Sylvie ook nog een lichte depressie.

"Ik heb ook een kwetsbare en gevoelige kant"

"Ik heb ook een kwetsbare en gevoelige kant, wat zich in mijn tienerjaren heeft geuit in een eetstoornis en een lichte depressie, waarin ik down was, alleen maar wilde slapen en nergens zin in had", aldus Sylvie in de Grazia. "Alleen, ik ben wel iemand die goed en snel leert", vervolgt La Meis.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Sylvie Meis aan de kant gezet'

Sylvie is door die ervaringen zich er op jonge leeftijd van bewust geworden dat ze uiteindelijk moest kiezen voor haar eigen geluk. "Ik had ook te ver kunnen gaan in het niet-eten, omdat dat iets is wat je bij je wilt houden. Als je ooit een eetstoornis hebt gehad, weet je hoe moeilijk het is om het los te laten, maar je moet, anders ga je eraan onderdoor. Het herwinnen van de controle in mijn leven heeft me, in combinatie met alles wat nog zou volgen, gevormd en gemaakt tot de vrouw die ik nu ben", aldus Sylvie.

Sylvie praat naast haar tienerjaren ook over haar twenties, thirties en fourties. "In mijn early twinties richtte ik me op mijn carrière", vertelt Sylvie. Daarnaast praat ze over een andere grote gebeurtenis uit die tijd: "Al vrij snel ontmoette ik Rafael. Een ander plaatje ontvouwde zich: een grote verliefdheid, trouwen, het vormen van the perfect couple, zwanger worden en een kindje krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Is Sylvie Meis weer aan het daten?

In haar thirties viel de wereld onder Sylvies voeten vandaag, toen ze het bericht kreeg dat ze kanker kreeg. "Die tijd heeft zich gekenmerkt door het vechten voor mezelf, het vormen van mijn eigen carrière en het toestaan dat ik in vrijheid mocht gaan ontdekken wie ik werkelijk was", legt de diva uit.

Sylvie is nu nét 41 en heeft nog geen idee wat de fourties haar gaan brengen. Wel vindt ze de aanvallen die ze van mensen krijgt erg heftig. "Gaat het niet over mijn gezicht, dan is er wel ophef over een jurk waarmee ik allerlei snode plannen zou hebben gehad op een huwelijk. Wat ik ook doe, alles gaat snel out of control de laatste tijd. Blijkbaar is dit weer een nieuwe fase, maar ik moet nog een manier vinden om daarmee om te gaan", besluit Sylvie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!