Beeld © ANP

Douwe Bob reageert op felle kritiek rijden 'te jong paard'

22 juni 2019 13:35

Er kwamen bakken met kritiek binnen op het Instagram-filmpje van Douwe Bob gisteren. De zanger reed een driejarige Fries, waar blijkbaar niet op gereden mag worden op die leeftijd.

"Ik ben een onwijze dierenvriend en rij vanaf jongs af aan al paard"

"Eerste keer galop voor deze 3-jarige. Jaja, handen laag. Blablablabla. Doe ‘t me maar na", schreef Douwe bij de video van hem op het paard. Dit viel niet goed bij de paardenliefhebbers op Instagram. Volgers kenners moet er nog een paar jaar gewacht worden voor er op een Fries gereden mag worden. Het zou namelijk enorm slecht zijn voor de rug van het paard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob in het voorprogramma van Phil Collins

Nu reageert de zanger zelf op de ophef. "Ik ben een onwijze dierenvriend en rij vanaf jongs af aan al paard", vertelt Douwe aan RTL Boulevard. "Paarden worden graag bereden, ook driejarige paarden. Neem maar eens een kijkje bij de echte paardenvolkeren rond de wereld die met hun paarden leven." 

"Mensen die hier commentaar op hebben, zijn vaak ook de mensen die graag naar het WK Dressuur kijken", gaat de zanger verder. "Waar paarden achter de schermen stroomstoten krijgen om in het gareel te houden. Buiten dat is dit ook nog eens onwijze dierendiscriminatie. Staar maar even lang en hard naar je varkenskarbonaadje vanavond. Die dieren worden levend gekookt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!