Beeld © Getty Images

Kylie Minogue 'verslaat' Kylie Jenner in rechtbank

24 juni 2019 16:43

De beroemdste Kylies ter wereld hebben het uitgevochten in de rechtbank. Kylie Jenner wilde haar voornaam als merk vastleggen, maar dat ging er niet in bij Kylie Minogue.

Zowel Kylie Jenner als Kylie Minogue hebben hun naam verbonden aan een eigen make-uplijn. Maar toen de realityster probeerde haar voornaam als merknaam vast te leggen, stak de zangeres daar een stokje voor. Bij de rechtszaak ging de winst naar Kylie Minogue, omdat haar merk ook al lang bestaat. De Australische zangeres heeft al eerder producten onder haar naam verkocht, zoals kleding, meubels en parfums. Haar advocaten lieten snel aan het Amerikaanse patentbureau weten waarom ze het niet eens waren met het handelsmerk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner was bang voor Jordyn Woods

Het team van de Can't Get You Outta My Head-zangeres had een aantal redenen om tegen het handelsmerk in te gaan. De advocaten  noemden Kylie Jenner een "tweederangs realitypersoonlijkheid", waar Kylie Minogue werd omschreven als een "internationaal gerenommeerd zangeres, filantroop en borstkankeractivist die bekend staat onder fans als 'Kylie.'" De zangeres vond het zelf ook wel een beetje cru en wilde verder geen problemen veroorzaken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Minogue niet welkom bij de Spice Girls

De patentaanvraag van de realityster werd in het begin van 2017 al afgewezen door de rechtbank, maar blijkbaar is Kylie Jenner in hoger beroep gegaan. Helaas voor haar zonder winst. De dames zullen voortaan de voornaam moeten delen. Momenteel heeft de zangeres slechts zes producten op haar site staan. Er is een lipgloss, oogschaduw en rouge verkrijgbaar in verschillende tinten. Kylie Minogue heeft haar producten vernoemd naar verschillende liedjes van haarzelf. Zo zitten er producten tussen met de naam Wow, Golden en Raining Glitter. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!