Beeld © Instagram @bassmit

Bas Smit bezorgt ernstig zieke tweeling dag van hun leven

25 juni 2019 11:50

Bas Smit zet zich regelmatig in voor het goede doel en hoort een heleboel aangrijpende verhalen. De situatie van de tweelingzusjes Britt en Thessa raakte hem zo erg, dat hij besloot hun grootste wens in vervulling te laten gaan: dolfijnen knuffelen.

"De lieve negentienjarige tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken"

Op Instagram deelt de man van Nicolette van Dam een filmpje van de bijzondere dag en blikt hij terug op het bijzondere verhaal van de tweeling Britt en Thessa. Aan zijn volgers vertelt de altijd goedlachse Bas dat hij de negentienjarige Britt en haar moeder Diane vorige week leerde kennen in het Sophia Kinderziekenhuis. "De lieve negentienjarige tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken en in de toekomst kijken is lastig. Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken", schrijft Bas bij het filmpje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas Smit: 'Temptation Island is het enige waarvoor ik thuisblijf'

In zijn post legt Bas uit dat, vanwege hun leeftijd, de meiden niet snel in aanmerking komen om hun wens te vervullen. Maar daar laat Bas het natuurlijk niet bij zitten en zet samen met stichting Ambulance Wens alles op alles om de meisjes de dag van hun leven te bezorgen in het Dolfinarium. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes neemt hilarische tattoo van Bas Smit

"Jeetje wat indrukwekkend iedereen die vandaag geholpen heeft (...) De meiden hebben de dag van hun leven gehad", blikt Bas terug. Hij vindt het dan ook fantastisch dat hij een steentje heeft bij kunnen dragen. "Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen, niet alleen door de trieste situatie, maar vooral ontroerd hoe hard iedere dag zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor hen die het allemaal even niet meer zelf kunnen", aldus Bas.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oei! Bas Smit maakt gigablunder tijdens Moederdag

Onder de post wordt vol bewondering gereageerd op zowel de actie van Bas als de organisatie. "Tranen na het lezen van de laatste zin in het bericht. Dan kan ik maar één ding doen: doneren", laat iemand ontroerd achter. Een andere volger schrijft onder de indruk: "Tijdens het slippers pimpen was ik al onder de indruk van dit verhaal (wat ik zijdelings meekreeg), maar nu ook met wat je ermee gedaan hebt... mijn complimenten!" En weer iemand anders schrijft: "Het zijn toppers daar, echt waar."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!