Beeld © Instagram @joshveldhuizen

Josh Veldhuizen openhartig over horrorbevalling

26 juni 2019 14:54

Met een leven dat volledig draaide om haar eigen modelabel Josh V, was het voor de fashionista wel even schakelen toen ze zwanger bleek. En hoewel het kindje meer dan welkom was, vertelt ze in het tijdschrift Kek Mama dat het heel anders met haar had kunnen aflopen.

"Het is het meest traumatische dat ik ooit heb meegemaakt"

De zwangerschap van Josh verliep prima, tot ze halverwege ineens nierbekkenontsteking kreeg. Haar zwangerschap werd hierdoor plotseling medisch, omdat zo’n ontsteking tot een vroeggeboorte kan leiden. Met 39 weken werd de mode-ontwerpster dan ook al ingeleid, inclusief ruggenprik want “pijnbestrijding is er niet voor niets”. Volgens Josh was het een droombevalling, maar een half uur na de geboorte van haar dochtertje ging het plotseling mis: ze kreeg een interne bloeding en raakte bewusteloos. “Mijn baarmoeder trok niet samen, zoals normaal gesproken gebeurt na een bevalling, en daardoor bloedde ik langzaam leeg.”

Hoewel de artsen haar vergeefs probeerden wakker te houden, zakte ze steeds verder weg. “Ik hoorde overal artsen om me heen, maar kon niets zien, niet bewegen, niet praten”, aldus de 32-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Josh Veldhuizen is bevallen van een dochtertje

Haar grootse nachtmerrie werd werkelijkheid toen ze een van de artsen hoorde zeggen dat haar vriend maar afscheid van haar moest nemen. “Ik had Nick nog nooit zien huilen (…) Het is het meest traumatische dat ik ooit heb meegemaakt.”

Eenmaal thuis ging het herstel langzaam. Ze kon geen borstvoeding geven en de eerste dagen was genieten van haar dochtertje lastig. “Het duurde maanden voordat ik de oude was, maar daardoor had ik ongepland wel zeeën van tijd met Alexis. Ergens ben ik dus ook dankbaar dat het zo gelopen is.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos El Ahmadi doet boekje open over traumatische bevalling

Het hele interview met Josh Veldhuizen lees je in de nieuwste editie van Kek Mama.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!