Clown Bassie mag revalidatiecentrum weer verlaten

1 juli 2019 19:12

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, mag het revalidatiecentrum waar hij sinds begin mei weer verbleef, verlaten. De 83-jarige artiest mag donderdag naar huis om daar verder te revalideren.

"Ik ben verplicht aan mijn fans topkwaliteit te leveren, en dat kan ik na bijna vijftig jaar niet meer"

Een woordvoerder van de familie heeft een bericht van RTL Boulevard bevestigd. Bas was twee maanden geleden uit zijn rolstoel gevallen en had daarbij zijn schouder gebroken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas van Toor heeft ton schade na brand

Clown Bassie maakte ruim een jaar geleden bekend te stoppen met optreden, na een hele reeks medische problemen. Bas worstelde de afgelopen drie jaar met een longontsteking, auto-immuunziekteverschijnselen, een hartstilstand met bijkomende complicaties en tijdelijke verlammingsverschijnselen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bassie en Adriaan krijgen YouTube-onderscheiding

"Ik ben verplicht aan mijn fans topkwaliteit te leveren, en dat kan ik na bijna vijftig jaar niet meer", liet Bassie in mei 2018 weten. Hij trad sinds 2002 al zonder zijn broer Adriaan op, omdat de zeven jaar jongere acrobaat zich toen ook vanwege gezondheidsproblemen genoodzaakt zag te stoppen.

Het tweetal verscheen in 2015 nog wel een aantal keer samen in het openbaar ter gelegenheid van de speelfilm Koen & Keet en de zoektocht naar Bassie & Adriaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!