Beeld © Instagram @cheyciani

Love Island-Chey haalt uit naar pesters

5 juli 2019 09:26

De deelname van Chey aan het programma Love Island maakte heel wat los. Op sociale media werd de krullenbol vooral bekogeld met negatieve comments. Maar daar steekt ze nu een stokje voor. "Eigenlijk is het de meest laffe manier van pesten", komt ze voor zichzelf op op Instagram.

"Want wat ze schrijven zijn geen feiten, maar meningen!! Onthoud dat"

"De laatste tijd ben ik behoorlijk wat woorden genoemd", schrijft ze, waarna ze verwijst naar de tags die ze aan de foto heeft gehangen. Woorden zoals 'anorexia', 'lelijk' en 'schaap' verschijnen over de foto. "Anno 2019 is online pesten nog steeds een ding. Dit voelt veilig voor de dader, omdat deze anoniem blijft", aldus het model.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-Rowéna openhartig over moeilijke jeugd

En ze is niet de enige die wordt gepest. In het bericht laat ze weten enorm veel berichtjes te hebben ontvangen van mensen die worden gepest en haar om hulp vragen. "Dit vind ik heel goed", legt ze uit. "Blijf niet met je probleem zitten en probeer kracht te halen uit je naasten! Zij weten hoe je bent. Wat vreemden zeggen is heel rot om te lezen, maar houd je vast aan de feiten. Want wat ze schrijven zijn geen feiten, maar meningen!! Onthoud dat."

Ze vervolgt: "Pesten kan een vorm van jaloezie zijn of afgunst, voortvloeiend uit eigen ontevredenheid. Een persoon die goed in z’n vel zit en positief is ingesteld zal niet snel de negatieve punten van een ander willen benadrukken, maar juist het positieve zien. Het is menselijk dat we ons druk maken, maar verstop je nooit, voor niemand."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zo zag Love Island-Laurens er vroeger uit

Chey heeft ook nog een tip voor wanneer in het vervolg iemand negatief is: in jezelf lachen. "Dit betekent dat je dus belangrijk genoeg bent voor diegene om zich druk om jou te maken. Mensen willen anderen niet zien groeien, ze zien ze liever vallen. Zolang jij in jezelf gelooft, groei je, elke dag een beetje!"

Gelukkig krijgt ze steun van haar Love Island-vriendinnen Kaat en Melany. "Je bent zo’n prachtig persoon, vanbinnen en vanbuiten, iedereen zou er goed aan doen om aan jou een voorbeeld te nemen", schrijft de Vlaamse Kaat. En Mel laat weten dat ze enorm trots op haar is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Islanders laten Kaat in huilen uitbarsten

Eerder nam de dame al plaats tegen Moïse in de Love Check-up. Op de bank deed ze een paar bijzondere uitspraken. Zo vertelde ze onder andere dat ze naast alle negativiteit op social media, ook doodsbedreigingen kreeg. Bekijk de video hieronder:

Love Check-Up: Chey met de dood bedreigd

09:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!