Beeld © Getty Images

Disney reageert op kritiek casting Kleine Zeemeermin

08 juli 2019 13:41

Het leverde bakken met kritiek op: de casting van Halle Bailey als Ariel in de klassieker De Kleine Zeemeermin. De zangeres heeft namelijk een zwarte huidskleur, iets wat volgens sommige fans en critici niet kan voor het personage. Inmiddels heeft Disney's zusterbedrijf Freeform gereageerd.

"Ze leeft in een onderwaterrijk in internationale wateren en kan dus overal heen zwemmen waar ze wil"

"Ja. De originele auteur van The Little Mermaid was Deens. Ariel is een zeemeermin", schrijft het bedrijf. "Ze leeft in een onderwaterrijk in internationale wateren en kan dus overal heen zwemmen waar ze wil (ook al maakt dat Koning Triton vaak boos)." De zender wil het enigszins licht brengen, maar toch de serieuze boodschap overbrengen op hun publiek. Het moge duidelijk zijn dat ze nog altijd achter hun besluit staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Halle Baily gaat Ariel spelen in De Kleine Zeemeermin'

"Maar laten we voor het argument even zeggen dat Ariel ook Deense is", gaat het Disney-bedrijf verder. "Deense zeemeerminnen kunnen zwart zijn, omdat Deense mensen zwart kunnen zijn." Daar laten ze het echter niet bij. "Zwarte Deense mensen, en meermin-mensen, kunnen genetisch gezien ook rood haar hebben. Maar, spoiler alert, het personage van Ariel is fictie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Kleine Zeemeermin-actrice nu al bedolven onder kritiek

Het bedrijf vindt vooral dat critici en fans niets te vrezen hebben, want: "als je nog altijd niet voorbij het idee kan komen dat het kiezen van de geweldige, sensationele, enorm getalenteerde, prachtige Halle Bailey geen goed idee is, omdat ze 'niet lijkt op de cartoonversie', dan hebben we nieuws voor je… Over jou." Hiermee lijkt het programma te impliceren dat er niets mis is met de actrice, dat haar huidskleur geen obstakel zou moeten vormen en dat kritiek niet wordt getolereerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Collega's Disney-acteur Cameron Boyce reageren op overlijden

Halle vormt samen met haar zus Chloe een zangduo. De twee werden ontdekt door Beyoncé en kregen zelfs twee Grammy-nominaties. De zusjes brachten in 2018 hun debuutalbum uit. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!