Beeld © ANP

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk niet voor de wet getrouwd

8 juli 2019 17:56

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk trouwden vrijdag 21 juni in een natuurgebied in Kraggenburg in de Noordoostpolder. Dat gebeurde niet voor de wet, maar voor waar zij in geloven.

"Niet voor de wet en niet voor de kerk, maar voor waar wij in geloven"

Katja legt aan RTL Boulevard uit dat ze niet op de traditionele manier zijn getrouwd. "Wij hebben gewoon ons huwelijk gevierd op een manier die wij mooi vonden. Niet voor de wet en niet voor de kerk, maar voor waar wij in geloven."

Femke Halsema was de 'trouwambtenaar' op hun grote dag, maar zij heeft het stel dus niet in de echt verbonden. Volgens Katja zou zij het officieel wel kunnen, maar dat heeft ze niet gedaan. "Aangezien we het niet op die manier hebben gedaan, vond ik het juist heel mooi dat zij de regenboogketting van Eberhard van der Laan droeg." Dit paste volgens de presentatrice mooi bij de diversiteit en inclusiviteit van hun liefdesweekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Job Gosschalk was te gast op huwelijk Katja en Freek

Toch voelt het voor Katja net zo echt als een huwelijk voor de wet. "Je voelt toch een diepere verbinding. Het voelt gewoon hartstikke goed."

Het management van de presentatrice laat weten dat Katja en Freek dus inderdaad niet voor de burgerlijke stand getrouwd zijn. Ze zijn getrouwd volgens het principe waar zij zelf in geloven: vrienden, familie, liefde en vriendschap. Dat vinden ze belangrijker dan de wet en het was voor het stel echt een feest om de liefde te vieren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!