Beeld © ANP

Vijf steden bieden zich aan in bidbook voor songfestival

10 juli 2019 04:05

Delegaties uit hoogstwaarschijnlijk vijf steden gaan woensdagmorgen naar Hilversum om daar met veel tamtam hun bidbook voor het Eurovisiesongfestival aan de NPO te overhandigen. Met de overhandiging stellen zij zich officieel kandidaat om het songfestival 2020 in hun stad te huisvesten.

Aanvankelijk meldden zich negen steden voor de organisatie van het songfestival. Gaandeweg kwamen Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden en Breda erachter dat het organiseren van het grootste liedjesfestijn van Europa niet haalbaar is en trokken zich terug.

Leeuwarden trok zich als eerste terug omdat het plafond van het WTC Expo te laag is. Den Haag heeft geen plaats voor het songfestival en heeft zijn steun uitgesproken voor Rotterdam. Breda ziet het financieel gezien niet zitten en heeft zijn steun uitgesproken voor Den Bosch. Amsterdam laat de kans om de organisatie op zich te nemen aan zich voorbijgaan omdat de Ziggo Dome volgend jaar niet beschikbaar is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maastricht maakt thema voor mogelijk songfestival bekend

Daarentegen hebben Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Arnhem en Den Bosch zich niet uit het veld laten slaan door of hoge kosten of een niet-beschikbare concertzaal. Van die steden wordt verwacht dat zij een bidbook gaan overhandigen.

In het bidbook proberen de steden de organisatie te overtuigen dat ze het liedjesspektakel kunnen huisvesten. Er wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna mag ondanks motie PVV wél naar songfestival

De gekozen gaststad wordt in augustus bekendgemaakt. Het wordt sowieso een stad zonder ervaring met het songfestival. Het evenement werd vier keer eerder in Nederland georganiseerd, namelijk in Hilversum, Amsterdam en Den Haag.

Nederland mag het songfestival van volgend jaar organiseren omdat Duncan Laurence de editie van dit jaar in Israël heeft gewonnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!