Beeld © Rob Hoekstra

Ik Vertrek-scheetjes willen terug naar Nederland

10 juli 2019 14:46

Hans en Karin ten Böhmer, beter bekend als 'de scheetjes' uit Ik Vertrek, willen terug naar Nederland. In een interview met Privé vertellen ze dat ze over vijf jaar willen stoppen met werken, ze zijn dan beiden 55. De kans is groot dat ze dan helemaal of voor de helft van het jaar terugkomen naar Nederland.

"Als ik weer het vliegtuig in stap onderweg naar huis ben ik kapot van verdriet"

Alweer zeven jaar geleden verhuisde het stel van Capelle aan den IJssel naar het zonnige Bonaire. Ze gingen hun droom achterna: een mini adventure golfbaan. Ze hebben hard gewerkt om hun droom uit te laat komen en na veel tegenslagen is het ze uiteindelijk toch gelukt. Of het stel ook echt oud gaat worden op Bonaire, is nog even de vraag. Hans en Karin zijn allebei 50 en willen over vijf jaar met pensioen. "We proberen veel te sparen, maar lukt het financieel niet, dan verkopen of verhuren we de golfbaan. Ik wil niet zeggen dat ik helemaal wegga van Bonaire, want ik ben nog steeds dol op het eiland, maar misschien een halfjaar daar en een halfjaar in Nederland", zo legt het stel uit in Privé. Als ze de golfbaan verkopen, zullen ze definitief terugkomen naar Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bewondering voor sterke Wampie in Ik Vertrek

Karin vliegt twee keer per jaar naar Nederland om haar familie te bezoeken. Haar moeder is 72 en heeft een tijdje gekwakkeld met haar gezondheid. Daarnaast werd ze eerder dit jaar oma van kleinzoon Divano en vindt het moeilijk om hem zo weinig te zien. "Het directe contact mis ik wel, hoor. Als ik weer het vliegtuig in stap onderweg naar huis ben ik kapot van verdriet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Scheetjes uit Ik Vertrek selfie-sterren op Bonaire

Het was voor de oma extra moeilijk toen Divano een tijdje in het ziekenhuis lag. De kleine knul had te weinig zuurstof in zijn bloed vanwege een zware luchtweginfectie waar ze gelukkig op tijd bij waren. "Dan ondervind je weer dat Bonaire niet om de hoek ligt." Karins dochter Shirley sloeg doodsangsten uit toen haar zoontje drie dagen in het ziekenhuis moest blijven. "Op zo'n moment heeft ze haar moeder nodig, die een arm om haar heen slaat. Ik was er niet. Shirley heeft ook gezegd dat ze mij enorm heeft gemist. Dan voel je je echt heel rot."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!