Beeld © Getty Images

Heidi en Spencer eerlijk over reden plastische chirurgie

12 juli 2019 11:58

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Heidi (32) zich drastisch liet verbouwen tijdens haar deelname aan het realityprogramma The Hills. Het kwam als een grote shock voor fans, omdat ze er ineens totaal anders uitzag. "Ik was veel te jong om zo'n giga beslissing te maken", vindt ze nu.

"Plastische chirurgie is niet iets wat verheerlijkt moet worden. Neem het serieus"

De extreme Heidi-make-over kwam hard binnen bij fans van The Hills. De blondine liet maar liefst tien ingrepen doen in slechts 24 uur. Heidi ging onder andere voor een neuscorrectie, kinverkleining, liposuctie in haar nek, borstvergroting en bilvergroting. Nu doet ze samen met haar echtgenoot Spencer Pratt een boekje open over de opvallende reden achter de ingrepen. En biecht ze op waarom ze er achteraf spijt van heeft.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! Na negen jaar keert The Hills terug op tv

"Een 'kleine chirurgische ingreep' bestaat niet, laat staan 'tien kleine'", verklaart Spencer aan de Amerikaanse Cosmopolitan. "Die harde les hebben we geleerd." Ook heeft het koppel enigszins spijt van de beslissing om Heidi's uiterlijk te veranderen. "De afgelopen twaalf jaar hebben we veel negativiteit over ons heen gehad. Alle tv-sterren laten iets aan zichzelf doen, alleen is niet iedereen er open over." 

Social media zou een grote rol hebben gehad op de beslissing van Heidi om voor plastische chirurgie te gaan. De blondine werd beroemd door de MTV-programma's Laguna Beach en The Hills, maar op social media kreeg ze ladingen kritiek over zich heen. "Heidi dacht dat mensen zouden ophouden met haar te bekritiseren als ze haar uiterlijk zou veranderen door cosmetische ingrepen", aldus Spencer. "Alles wat ze heeft laten doen, komt door de kritiek uit roddelbladen. Ook printte ze reacties van haters uit en vroeg ze aan de arts of hij dát kon aanpassen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Hills reboot krijgt ook nieuwe begintune

Het koppel wil anderen waarschuwen dezelfde fout te maken. "Iedereen is onzeker, maar het is anders als je jong bent, op televisie komt en iedereen het over je heeft", vindt Spencer. "Het is jammer dat je naar een dokter kan gaan met alles wat je niet leuk vindt aan jezelf en dat hij dan zegt: 'Ik maak het wel mooier. Gratis.'" Ook Heidi had het achteraf anders aangepakt. "Ik was veel te jong om zo'n giga beslissing te nemen", meent ze. "Ik was heel veel met mezelf bezig. Ik denk dat ik net iets te veel in de spiegel keek. Ik zou willen dat ik had gewacht, dat ik deze beslissing niet op jonge leeftijd had gemaakt. Plastische chirurgie is niet iets wat verheerlijkt moet worden. Neem het serieus."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!