Beeld © Instagram @mdeligt_

Te lief: Matthijs de Ligt en vriendin doen relatietest

12 juli 2019 16:59

Dat Matthijs de Ligt (19) en zijn vriendin gelukkig zijn, bewijzen ze vaak genoeg op Instagram. Maar hoe goed de voetballer zijn AnneKee eigenlijk kent (en andersom) wordt op de proef gesteld door Life After Football.

“Kom op, dit moet je wel weten!”

De bloedmooie AnneKee mag als eerste haar voetbalvriend aan de tand voelen in het spel van Life After Football. Hoe begon hun relatie, bijvoorbeeld. “Onze eerste date was een pizzadate bij Sotto", antwoordt Matthijs correct. Waar hebben de twee elkaar voor het eerst ontmoet? Het is een behoorlijk simpel antwoord, volgens Matthijs. “Bij jou thuis”, zegt de voetballer. “Oh ja”, reageert AnneKee enigszins verrast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oeps! Verklapt vriendin Matthijs de Ligt nu zijn transfer?

“Volgens mij…”, aarzelt Matthijs wanneer hij moet vertellen wat het sterrenbeeld is van de blondine. “Kom op, dit moet je wel weten!”, reageert zijn vriendin. “Ja, jij bent een Maagd”, stelt de voetballer behoorlijk zeker. En hij heeft gelijk. Dan wordt het technisch, want AnneKee moet weten of haar vriend rechts- of linksbenig is. “Rechts, makkelijk”, antwoordt ze stellig en juist. 

De kennis van de geschiedenis van de carrière van Matthijs wordt ook op de proef gesteld. AnneKee moet raden van welk team hij als eerste lid is geworden. Er lijkt een lichte twijfel te ontstaan bij de blondine. “FC Abcoude?”, vraagt ze. Het amuseert Matthijs wel en geeft haar al snel bevestiging dat haar antwoord klopt. Ook moet AnneKee weten wat het rugnummer is van haar lief. “Nummer vier”, weet ze. Zijn positie op het veld kan ze ook gelijk opnoemen. “Centraal achterin.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Matthijs de Ligt open over relatie

“Chocola?”, vraagt Matthijs op de vraag wat het lievelingseten is van zijn vriendin. Natuurlijk heeft de voetballer juist gegokt. Ook wanneer AnneKee moet antwoorden, geeft ze het juist antwoord. “Pizza?”, vraagt ze. “Dat klopt helemaal!”, reageert Matthijs enthousiast. Vervolgens is het zijn beurt en hij kaatst de bal terug naar zijn vriendin. Weet AnneKee welke kleur zijn tandenborstel is? “Je eigen of die ik voor je heb gekocht?”, vraagt de blondine zich af. Het moet gaan om zijn eigen, verduidelijkt de voetballer. Helaas, AnneKee gokt verkeerd. “Blauw?” Maar het juiste antwoord is wit.

Enige verwarring ontstaat er tussen de twee wanneer ze worden gevraagd wat hun eerste reis samen was. “Turijn, voor de Golden Boy”, weet Matthijs zeker. “Ja, jij dacht alweer New York, maar het is gewoon Turijn.” En ja hoor, de voetballer heeft gelijk. Binnenkort zal het koppel een stuk vaker samen reizen naar de Italiaanse stad. Vandaag werd namelijk bekend dat Matthijs' droomtransfer naar Juventus rond is. Wanneer Matthijs en AnneKee naar Turijn verhuizen, is nog onbekend. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!