Beeld © ANP

Maastricht en Rotterdam laatste kanshebbers Eurovisie

16 juli 2019 17:02

De twee steden die over zijn gebleven in de race voor wie het Eurovisiesongfestival in 2020 mag hosten zijn bekend. Maastricht en Rotterdam gaan de komende maanden de strijd aan.

De bidbooks zijn beoordeeld en alleen Maastricht en Rotterdam zijn overgebleven van de vijf steden die wilden meedingen om gaststad te worden. De twee overgebleven steden zouden het sterkste bid hebben ingediend, meldt de organisatie. Bovendien beschikken zij over een locatie waarin zowel de tv-shows als het volledige evenement kan worden georganiseerd. Ook zijn er voldoende hotels, restaurants, parkeergelegenheid en dergelijke in de buurt. Daarmee vielen Arnhem, Den Bosch en Utrecht af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan zal niet nog een keer meedoen met songfestival

"Alle steden, maar ook de locaties, hebben heel veel energie gestoken om het evenement naar hun stad te halen", meldt Sietse Bakker van het songfestival. "We zijn onder de indruk van de voorstellen die zijn ingediend en willen iedereen enorm bedanken voor deze positieve inzet en betrokkenheid. We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vijf steden in de race voor Eurovisiesongfestival

"Het enthousiasme waarmee de afgevallen steden zich hebben ingezet om het Eurovisie Songfestival 2020 naar de stad te halen, biedt ook kansen", gaat Sietse verder. "We spreken de komende maanden graag met de steden over hoe we hen kunnen betrekken bij het evenement in mei volgend jaar. Juist omdat we de wens hebben om heel Nederland het Eurovisie Songfestival mee te laten beleven." Voorlopig zal er geen beslissing worden genomen, maar zal de organisatie op bezoek gaan in de steden. Ergens in augustus wordt de einduitslag verwacht. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!